Опозиція втратила контроль над Євромайданом, - ЗМІ

Учасники Євромайдана, які знаходяться біля блок-поста на вул. Грушевського, проігнорували заклики опозиції повернутися на Майдан Незалежності.
Так, біля блок-поста на вул. Грушевського, де сьогодні відбуваються сутички між учасниками Євромайдану і силовиками, припаркувався мікроавтобус з ретранслятором, який належить опозиції. Мітингувальників закликали повернутися на територію Євромайдану, щоб захистити його від підготовлюваних провокацій.
Проте мітингувальники на вул. Грушевського повністю проігнорували заклики опозиції, залишившись на місці.
До слова, події, які сьогодні розгорнулися на вул. Грушевського біля стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського, жодним чином не висвітлюються ні на одному з партійних сайтів опозиційних фракцій. Втім, на даний момент на сцені Євромайдану виступає лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк. Він повторив ті позиції, озвучені ним же вдень​​, зокрема, про створення народної Ради, народного уряду та ін.
«Ті, хто не послухався нашого наказу та допустив провокації, - не з нами. Ми ніколи не допустимо війни, ми ніколи не допустимо насильства», - констатував А. Яценюк.
Він додав, що сила українців - у духовності та моральності. А. Яценюк попросив довіритися опозиції, дотримуватися дисципліни і вірити в мирний безкровний майдан, наголосивши, що необхідно виконувати послідовно план, озвучений опозицією.
«Насильство призводить до кровопролиття. Захоплення адмінбудівель не говорить про придбання влади», - підкреслив А. Яценюк.
Також він додав, що саме ненасильницьким і некровопролитним шляхом, шляхом мирних протестів
«Я засуджую насильство, яке відбувалося сьогодні. Це не наш план. Я прошу виконувати цей план», - констатував А. Яценюк, додавши, що тільки мирним протестом можна стати мирною європейською державою.
Нагадаємо, сьогодні, в ході заворушень біля стадіону «Динамо» на вул.Грушевського лідер УДАРу спробував закликати людей припинити бійку, назвавши активістів провокаторами. У відповідь один з активістів оббризкав його з порошкового вогнегасника. Люди вимагають від лідерів опозиції більш активних дій, в тому числі і блокування органів влади.

Джерело: Голос UA
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: