УДАР надаватиме підтримку львів’янам, яких можуть звинуватити у блокуванні «Беркуту»

Сьогодні, 20 січня, Львівське обласне управління МВС України оприлюднило заяву, у якій йдеться про те, що відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 КК України – «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства».

Очевидно, мова йде про мирний протест свідомих львів’ян проти участі силовиків з Львівщини у репресіях проти свого народу.

Уся Україна та міжнародна спільнота стали свідками антигуманного, злочинного поводження силовиків проти українців, що вийшли на вулиці для захисту своїх прав та свобод, гарантованих Конституцією.

У зв’язку з цим наголошуємо, що дії спецпризначенців «Беркуту» та Внутрішніх військ МВСУкраїни протягом акцій у Києві, починаючи зі звірячого побиття студентів 30 грудня, є порушенням Конституції України, Загальної декларації прав людини та цілої низки Законів України. Події, що мали місце 19 січня в Києві на вулиці Грушевського, зокрема, використання водометів при температурі нижче нуля, застосування травматичної зброї та світло-шумових гранат ще раз підтверджують, що військовиків використовують для боротьби з власним народом.

Відтак дії львів’ян, щодо висловлення протесту проти вчинення злочинних дій з боку бійців внутрішніх військ та спецпідрозділу «Беркут» відносно мирних громадян України, є законним правом кожної вільної людини, що гарантовані Конституцією України.

Попри заяви керівництва львівської міліції, що вони не діють з репресивною метою, повідомляємо, що львівський УДАР висловлює готовність надавати підтримку усім учасникам акцій протесту, на кого буде чинитися тиск в ході так званих кримінальних проваджень.

Нагадуємо, що діє Координаційний центр для надання адвокатської допомоги учасникам Євромайдану за адресою вул.. Наливайка, 5.Також, за консультацією можна звернутись за телефоном: (032) 245-22-64.

Прес-служба Львівської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: