В Україні почала діяти економічна цензура, - заява

ЄС нагадав Росії про відповідальність за дотримання прав людини у Криму, – МЗС України
У Міністерстві закордонних справ України привітали резолюцію Європарламенту щодо застосування санкцій до осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримських татар у Криму.

Головні редактори понад двох десятків газет поширили спільне звернення із назвою «Цензура уже діє!». Вони заявили, що завтра зранку вимушені розпочати акції протесту на знак незгоди із діями державних органів.

Ось про що ідеться у зверненні: «Ми, редактори, понад двадцяти популярних українських газет, у ці драматичні дні хочемо зробити надзвичайно важливу заяву про події, що відбуваються поза видимим новостійним полем. Ми вимушені заявити, що окрім політичної цензури, що наступає разом із запровадженням у дію «законів диктатури», держава почала реалізовувати сценарій економічного тиску на видання, які мають чітку суспільно-політичну позицію. Інструментом впливу на неугодні видання обрано державну пошту, яка за підсумками передплати, що завершилась ще наприкінці минулого року, заблокувала розрахунки із редакціями. Понад три тижні ми виконуємо зобов’язання перед людьми, нашими передплатниками, без оплат, передбачених діючими договорами.

Вартість відвантаженої, але не оплаченої поштою газетної продукції, на сьогодні перевищує мільйони гривень. Наші можливості продовжувати випуск газет практично вичерпані. З наступного тижня у світ не вийдуть газети, загальним тиражем понад п’ять мільйонів примірників. У ці дні ми вжили усіх можливих заходів, щоб спробувати розв’язати проблему, однак у відповідь отримали лише агресію та неповагу від посадових осіб. Ми не можемо далі байдуже спостерігати за тим, як держава руками пошти знищує десятки популярних газет.

Ми вимушені завтра, об 10.30, біля приміщення пошти у Львові розпочати акції протесту, щоби привернути увагу суспільства до цієї проблеми. Ми вимагаємо припинити фактично негласно запроваджену економічну цензуру в країні.

Головні редактори газет: «Високий замок», «Добрий господар», «Експрес», «Пост-Поступ», «Моя сповідь», «Блискавка», «Львівська газет» та ще понад 15 підписів», пише Експрес

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: