Людям потрібен єдиний лідер від опозиції, - соціологи (інфографіка)

Серед лідерів опозиції найбільший рейтинг має Віталій Кличко, натомість рейтинги Тягнибока та Яценюка порівняно з вереснем 2013 не збільшуються.

Про це сьогодні стало відомо під час прес-конференції "Суспільно-політичні настрої населення Львівщини% результати соціологічного дослідження", повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

На ній були присутні: директор Українського центру дослідження громадської думки "Соціоінформ" Наталія Зайцева-Чіпак і політолог Анаталоій Романюк.

Дослідження проводилось в грудні 2013 року по Львову та області.

Наразі лідером опозиційних сил виступає партія УДАР, яка ще квартал тому займала третє місце. На другому місці ВО "Батьківщина", а на третьому - ВО "Свобода". Експерти зазначають, що зростання позицій УДАРу відбувається за рахунок жителів міст, в сільській місцевості його підтримують менше.

Позитивною тенденцією є те, що порівняно з вереснем, значно зменшилась кількість тих, хто не збирається йти на вибори.

Результати досліджень показують, що жителі Львівської області хотіли б бачити президентом Віталія Кличка (34%). Такі настрої спричинені переходом електорату Юлії Тимошенко до Кличка, хоча соціологи очікували, що голоси перейдуть до Яценюка. Другим кандидатом, який стрімко набирає популярність у Львівській області є Петро Порошенко (17%).

Найменші рейтинги у Олега Тягнибока, особливо якщо брати місто Львів окремо. Позаяк, у селах рейтинг Тягнибока досить високий. Одначе, у його перемогу на виборах вірить всього 10% опитаних. В той час як у перемогу Кличка вірить майже половина мешканців області.

Експерти зазначають, що опозиція має висунути одного лідера - тоді його шанси на перемогу суттєво збільшаться.

soc1 soc2 soc3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: