Ще одного автомайданівця нахабно хочуть позбавити прав

З 8-ми незаконно обвинувачених на Львівщині з учасників Автомайдану одним виявився мешканець Червонограда, котрий взагалі не брав участі у акції 29.12.2013 року у Межигір'я. Проте львівські даішники ліплять справу. А ми  будемо створювати проблеми їм. Побільше службових розслідувань, а там і при правовій державі застосуємо.

До  депутата Львівської обласної ради Народного Руху України Олександра Ганущина, звернувся громадянин України Кушта Ігор Григорович з проханням забезпечити припинення вчинення протиправних дій посадовими особами управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області, які містять ознаки кримінальних діянь та притягнення винних осіб до відповідальності.

Зокрема, посадові особи управління ДАI ГУМВСУ у Львівській області скерували на адресу Кушти І.Г. документ, з вимогою прибути до відділення ДАІ МРВ у Львівській області, засвідчений підписом «Чаус І.С.».

Народний обранець звертає увагу на те, що даний документ складений з порушеннями правил діловодства, вимоги викладені в ньому прямо суперечать усім можливим нормам, що регулюють порядок притягнення особи до адміністративної відповідальності. Тому, дії посадової особи управління ДАI ГУМВС України у Львівській області «Чаус І.С.», котра засвідчила своїм підписом вимогу прибути до відділу (відділення) ДАІ МРВ у Львівській області, містять ознаки карних правопорушень, котрі підпадають під  дію  ст. 356 Кримінального кодексу України.

Стосовно складення протоколу про адміністративне правопорушення на підставі рапорту щодо власника автомобіля, то громадянин Кушта І.Г., будучи власником транспортного засобу, не керував ним у час вказаний у рапорті, порушень правил дорожнього руху не здійснював і підстав для притягнення його до адміністративної відповідальності немає. Таким чином, дії посадових осіб Департаменту ДАІ МВС України, згідно яких громадянина Кушту І.Г. звинувачують у вчиненні адміністративного правопорушення (щодо оформлення протоколу про адміністративну відповідальність громадянина України Кушти І.Г. без жодного належного доказу його вини (при цьому рапорт не може вважатись доказом, оскільки стосується власника, а не особи порушника та не передбачений ст. 251 КУпАП), є протиправними та містять ознаки карних правопорушень, котрі підпадають під дію ст. 365 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, Олександр Ганущин звертає  увагу на те, що при складанні рапорту про нібито невиконання вимоги інспектора, посадової особи Департаменту ДАІ МВС України, про зупинку відносно власника автомобіля, особа, підписом якої засвідчений такий рапорт, не встановивши при цьому особи водія (дійсного порушника), у випадку, коли водія в дійсності не зупиняли, вчиняє протиправні дії, які містить ознаки кримінально-карного діяння, а саме - службового підроблення офіційного документу, котрі підпадають під дію ст. 366 Кримінального кодексу України.

Також депутат наголошує,  що посадові особи управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області, всупереч встановленого законодавством та підзаконними актами порядку, вручали особисто, з незаконними відвідинами власного житла громадян України, письмові вимоги з’явитися до підрозділів ДАІ. Такі дії також містять ознаки карних правопорушень та підпадають під дію ст.ст. 356 та 365 Кримінального кодексу України.

Відповідно до низки повідомлень у відкритих засобах масової інформації такі випадки протиправних дій посадових осіб управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області є непоодинокими і мають системний характер, і наносять значну шкоду правоохоронюваним інтересам та засвідчують про порушення ст. 19 Конституції України, а також є недодержанням конституційних прав і свобод громадянина України Кушти І.Г.

Враховуючи вищевикладене,  депутат просить  внести подання начальнику управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області з вимогою щодо невідкладного усунення порушень законів України (за фактами викладеними вище) посадовими особами управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області,  прийняти постанову для проведення перевірок протиправних дій посадових осіб управління ДАІ ГУМВСУ у Львівській області у вигляді вчинення можливих спроб зловживання владою та службовим становищем, підробки документів та неправомірних  розшуків водіїв власників транспортних засобів, незаконної появи за місцем їх проживання,  протиправних намагань вручення повісток чи повідомлень.

Прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: