Студенти під час протесту проти репресій зайняли приймальню МВС (фото)

У вівторок, 21 січня, студенти київських вишів протестували під Міністерством внутрішніх справ проти репресій влади та вимагали від чиновників МВС пояснення щодо затримання шістьох студентів Київського національного університету театру, кіно й телебачення  імені Карпенка-Карого.

Під час протесту студенти зайняли приміщення приймальнї МВС, де вимагали відповіді на питання, за що шістьох студентів, які поверталися з Майдану 19 січня, було затримано невідомими на Подолі й відвезено у Дніпровське та Деснянське райуправління МВС, а тепер утримують у СІЗО на вул. Косогірній, 7-а.

Після години скандувань та сидячого протесту до студентів вийшов речник Бурлаков, який заявив, що згаданих шістьох студентів було піймано на місці скоєння злочину і зараз порушено кримінальну справу за статтею 294 КК. Утім, на голосні вимоги студентів і журналістів сказати, яке ж саме правопорушення вчинили хлопці, а також назвати імена невідомих, які їх заштовхнули в неслужбові автівки й відвезли у райвідділки, Бурлаков відповіді не дав.

Студенти заявили, що продовжуватимуть протестувати проти репресивних дій влади і прийдуть захищати незаконно утримуваних у СІЗО студентів Університету ім. Карпенка-Карого під час суду, який відбудеться найближчими днями.

Контакти: 063 991 85 73 (Ярина), 050 561 80 31 (Алла)

студенти2 студенти3 студенти4 студенти5 студенти6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: