У Львові провели тренінг із надання екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

На базі загону технічної служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області відбувся одноденний практичний виїзний тренінг щодо надання домедичної допомоги. Проводили навчання представники  навчально-тренувального відділу  КЗ ЛОР  «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Гера Л. П. та Григоренко А. Д.

Тренінг проходив з метою засвоєння рятувальниками розширених  практичних прийомів із надання домедичної допомоги  при зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях,  зупинці серця, значних кровотечах, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях та гострих отруєннях.

Необхідність проведення таких практичних курсів полягає в одержанні фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій теоретичних знань та практичних навичок надання домедичної допомоги дорослим і дітям в екстремальних ситуаціях, що виникають внаслідок аварій та катастроф. При цьому, рятувальники повинні бути психологічно підготовленими до надання такої допомоги.

Під час навчань слухачі мали змогу освоїти штучну вентиляцію легень, серцево-легеневу реанімацію, техніку зупинки кровотеч, перев’язку ран та  іммобілізацію пошкоджених кінцівок, а також отримати кваліфіковані рекомендації від фахівців медицини катастроф. Результатом налагодженої співпраці – є проведення таких навчань планово, що дасть змогу навчити якомога більшу кількість рятувальників у найоптимальніші терміни.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: