20% львів’ян шукають роботу

Упродовж 2013 року центри зайнятості Львівщини надавали соціальні послуги 104,7 тис. осіб, із них 77,2 тис. були зареєстровані як безробітні. Станом на 1 січня 2014 року кожний п’ятий пошуковець місця праці мешкав у Львові, ще понад 25 відсотків загальної чисельності − вихідці зі Золочівського, Самбірського, Бродівського та Старосамбірського районів.

За фаховими ознаками найбільш чисельну групу безробітних склали продавці продовольчих і непродовольчих товарів, бухгалтери, водії автотранспортних засобів, менеджери (управителі) зі збуту, економісти та представники інших професій.

Обсяги зареєстрованого безробіття формувалися за рахунок звільнених осіб з підприємств, установ та організацій за угодою сторін (44,8%), у зв’язку з закінченням терміну договору (19,1%), тих, хто з різних причин не працював понад рік (10,2%), випускників навчальних закладів (10,1%), вивільнених працівників (5,7%), звільнених за власним бажанням (5,6%).

Найбільше безробітних зафіксовано серед краян віком від 20 до 34 років − у загальних обсягах пропозиції робочої сили їхня чисельність становила 45,7%. За освітнім рівнем 33,8% безробітних мали професійно-технічну освіту, 30% − повну вищу, 24,4% − базову та неповну вищу освіту. Обмежували можливості щодо працевлаштування решти шукачів роботи (11,8%) наявність лише середньої освіти, відсутність професійних умінь і досвіду роботи.

Першого січня цього року у базі даних обласної служби зайнятості було 1074 актуальні вакансії, у тому числі 567 − для робітників, 366 − для службовців, 141 − для осіб без професії та спеціальної підготовки. Загалом на одне вільне місце праці претендували 29 службовців, 18 робітників і 17 осіб без професії. Із загальної чисельності зареєстрованих вакансій 8,5% значилися з мінімальною заробітною платою, 87,4% − від мінімальної до середньої, 4,1% − з вищим за середній в області показником.

Торік служба зайнятості Львівщини допомогла працевлаштуватися 46,3 тис. осіб, у тому числі 468 − на нові робочі місця з наданням працедавцям компенсації зі сплати єдиного внеску на державне соціальне страхування. Одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи отримав 771 краянин. Пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації 12,2 тис. осіб. Іще 980 громадян віком понад 45 років взяли ваучери для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 9,5 тис. осіб.

На початку цього року служба зайнятості фінансово підтримувала 19,6 тис. мешканців області. Середній розмір допомоги з безробіття минулого місяця склав 1008,2 грн, що дорівнювало 82,8% від розміру мінімальної заробітної плати.

 Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: