Кличко: Ключове завдання - щоб сьогодні не зачистили Майдан

Головне завдання на сьогодні - уникнути кровопролиття

Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко під час свого виступу на Народному Вічі. 

"Щойно пройшла 3-годинна зустріч з президентом. Наші вимоги всім відомі – їх неодноразово озвучували тут на Майдані. Проте ми не почули відповідей. Чи готовий президент на дострокові вибори – відповіді не отримано, чи піде у відставку Кабмін – можливо, але це має вирішуватися в Раді, де Партія регіонів знову вирішить все по-своєму, чи будуть відмінені закони, які кожного з нас переводять у ранг злочинців, - можливо. Ми можемо ще поторгуватися, але люди хочуть дій", - коментує Кличко сьогоднішню зустріч опозиції з Януковичем.

"Сьогодні Народна Рада прийняла рішення, які будуть підтримані, можливо, не всіма. Але ми використовуємо будь-яку можливість уникнути кровопролиття", - наголосив опозиціонер.

Кличко також звернувся до президента з вимогою припинити вбивства протестувальників.

"Я знаю, ви дивитесь цю трансляцію. Ви можете вирішити цю ситуацію без кровопролиття – це дострокові вибори".

Також Кличко звернувся до військовослужбовців з закликом припинити використання зброї проти протестувальників та перейти на бік народу.

"Хочу звернутися до військовослужбовців – ви повинні захищати людей, а не брати в руки дубинки і автомати. Я гарантую кожному, хто перейде на бік народу, захист. Не використовуйте зброю проти мирних людей", - сказав він.

"Можливо ви розчаровані, що я не закликаю до більш радикальних дій. Але зараз головне наше завдання – щоб Майдан не зачистили", - підсумував свій виступ Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: