Революція: Львівська облрада підтримає проведення ювілейного фестивалю «Сурми звитяги»

Відповідне рішення прийняли депутати на засіданні постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради, розглянувши звернення директора фестивалю Володимира Степанишина, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Як зазначають в Оргкомітеті фестивалю, ювілейний ХV дитячо-юнацький фестиваль патріотичного мистецтва «Сурми звитяги» буде присвячений 100-літтю створення першого національного військового формування в новітній історії України – легіону Українських Січових Стрільців.

Основна мета фестивалю – широке пропагування серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії.

Львівська обласна рада брала участь в організації та проведенні попередніх фестивалів.

Довідка.

Впродовж 15 років Львів приймає колективи учнівської та студентської молоді України та української діаспори. Лауреатами фестивалю були представники всіх регіонів України – від Сіверськодонецька і Кривого Рогу до Білого Бору (Республіка Польща) та Ужгорода.

Щороку у відбіркових турах у містах та регіонах України бере участь до 12,5 тисяч дітей та молоді. Заключний гала-концерт фестивалю та вручення призів і дипломів лауреатам відбувається на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Беззмінним головою журі є видатний український композитор, Герой України Мирослав Скорик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: