ЗМІ оголосять страйк губернатору

ЄС нагадав Росії про відповідальність за дотримання прав людини у Криму, – МЗС України
У Міністерстві закордонних справ України привітали резолюцію Європарламенту щодо застосування санкцій до осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримських татар у Криму.

Засоби масової інформації Запоріжжя прийняли рішення страйк та збираються оголосити бойкот главі Облдержадміністрації Олександрові Пеклушенку

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, запірізькі Інтернет-ЗМІ оголосили страйк з приводу прийняття Верховною Радою України ряду Законів 16 січня.

Відповідні заяви оприлюднені на інформаційних сайтах. «Ми, журналісти та редактори…  висловлюємо своє обурення законом № 3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів...», яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп і фактично вводиться цензура. Ми вважаємо , що закон значно обмежує повноцінну роботу засобів масової інформації та унеможливлює роботу незалежних журналістів. Ми розглядаємо Закон № 3879 як спробу закрити рот журналістам, які пишуть неугодну владі правду. До того ж, як співробітники Інтернет-ЗМІ, ми стурбовані введенням обов'язкового ліцензування діяльності Інтернет-ресурсів та встановленням відповідальності за невиконання цієї сумнівної норми закону. Виходячи з вищесказаного ми оголошуємо всезапорозькій страйк незалежних інтернет-ЗМІ. Ми відмовляємося працювати в таких умовах!», - говориться в повідомленні.

При цьому, зараз запорізькі журналісти говорять про те, що наступним кроком буде оголошення інформаційного бойкоту голові Запорізької обласної державної адміністрації Олександру Пеклушенку та всій структурі ОДА.

«Або Пеклушенко як «солдат Президента», йде до Януковича і вимагає відмінити «драконівські закони», або ми повністю блокуємо діяльність виконавчої влади. Ми не визнаємо такої влади і не будемо висвітлювати її діяльність», - каже головний редактор Інтернет-видання «Вся Влада» Дмитро Смольєнко.

Нагадаємо, що 16 січня регіонали і комуністи, голосуючи руками, які рахували за три секунди, ухвалила низку законів, які суттєво звужують права громадян, зокрема забороняючі майже усі форми громадського протесту. Саме прийняття цих законі багато в чому обумовило перехід акцій протесту на вулицях до силової фази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: