Люди зайняли Львівську ОДА і "беруть владу у свої руки"

23 січня близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку і захопили будівлю.

Про це повідомляє "ZAXID.NET".

Люди прийшли поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом і оголосили, що "беруть владу в свої руки" і блокуватимуть будівлю.

Вся площа перед ЛОДА заповнена людьми, які кричать "Заходимо!", "Революція!" і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна.

"Ініціативна група оголосила, що люди блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато", – розповідають очевидці штурму.

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак.

На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.

"Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн", – розповіли очевидці.

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.

З’ясувалося, що Олег Сало зараз перебуває у Києві. А тим часом, налякані працівники адміністрації ховаються в своїх кабінетах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: