Влада тягне час, а на переговори має йти не опозиційна трійця, - Гриценко

Анатолій Гриценко констатує, що влада тягне час, призначаючи позачергове засідання Верховної Ради аж на 28 січня.

"Це йде гра на публіку. Негайно – це означає зараз! Максимум, завтра для парламенту. Коли про це говориться за 5 днів, знаючи, що на вулиці вночі мінус 20, буде мінус 22… Це означає, що просто тягнуть час", - сказав він в ефірі "Радіо Свобода".

Гриценко зазначив, що зараз головне завдання – захистити життя людей і очистити столицю та країну "від бандитів".

"Людей вбивають. Не можуть знайти то одного активіста, то другого. При чому і серед моїх знайомих. Член нашої партії вже лежить без ока, тому що йому прострелили гумовою кулею, при чому снайпер нахабно, прямо в обличчя, так само, як по журналістах б’є", - сказав він.

"На такому фоні ніяких переговорів конструктивних і результативних не може бути в принципі. Коли немає довіри – які переговори? Ця влада і банда, яка з нею пов’язана, розуміють тільки силу. Більше нічого", - заявив політик.

Коментуючи призначення Андрія Клюєва главою Адміністрації президента, Гриценко сказав: "А це вже серйозно. Вирішує все Янукович особисто, але його оплічник, організатор цих всіх і побиття Майдану, і всіх цих фальшивих виборів – це Клюєв".

"Я публічно заявив: з Клюєвим жодних переговорів! Ця людина повинна бути заарештована і сісти за грати рішенням суду за те, що вона вчинила, включаючи відмивання "брудних" коштів в австрійських банках. Я документально все це передав в правоохоронні органи Австрії", - сказав він.

"Тому давайте Клюєва відкинемо в сторону. Янукович все вирішує. Він несе відповідальність", - додав Гриценко.

Він вважає, що "переговори проходять навіть під час війни, їх треба проводити для того, щоб вберегти життя людей, але мета цих переговорів і склад переговорної групи…".

"Ви бачили, як реагують зараз вже на трьох лідерів опозиційних фракцій на Майдані. Свист і матюки! На жаль! На жаль, немає довіри… Я коли спілкуюся з людьми, вони говорять: так це ж влада говорить сама з владою", - зазначив Гриценко.

На його думку, говорити з владою мають "люди, яким довіряє Майдан".

"Підіть і серед наметів та багаття поговоріть, вони Вам назвуть кілька прізвищ. Доручать мені в тому числі – значить, я буду проводити. Я не рвуся особливо туди. Але свій план дій, як захистити людей від втрати життя, як захистити Майдан, виклав", - заявив Гриценко.

"Переговорники повинні чіткі вимоги зафіксувати, і вони повинні бути обґрунтованими з точки зору Майдану. Не виставляти чогось такого захмарного, що може бути реалізовано через 3 роки. То все прийде. Але ті речі, які спричинили Майдан, які повинні гарантувати безпеку людей після того, як вони покинуть Майдан, це має бути забезпечено", - сказав він.

Хоча Гриценко припускає, що після втрати довіри до сцени, які б результати переговорів не озвучили, не всі повірять і розійдуться, "особливо та радикальна частина, яка собі вже накрутила на 5-10 років тюрми" і діє з відчаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: