Дрогобицьку РДА також захопили

Сьогодні, 24 січня, близько 17.30 понад півсотні активістів увійшли в приміщення Дрогобицької районної ради, на другому поверсі якої базується Дрогобицька РДА, пише Медіа Дрогобиччина.

Було вирішено,що відтепер тут чергуватиме загін самооборони, який, як зазначили активісти та депутати районної і обласної ради, «пильнуватиме громадський порядок та виконуватиме волю народу».

«Сьогодні в Дрогобицькомй районі відбулося те, що повноваження адміністрації силою громади припинено. Так, дійсно, сьогодні на віче було зачитано заяву РДА, в якій РДА засуджує силові дії. Але громада вимагає не «заяви ні про що», але щоб повноваження, якими були наділено РДА 1998 року, взагалі відкликати і натомість створити виконкоми,- коментує події депутат Львівської обласної ради Петро Магур. - Сьогодні тут відбувається блокування РДА, запис у народну самооборону, ведеться робота над створенням Народної ради, готується позачергова сесія Дрогобицької райради, де будуть прийняті відповідні рішення».

На той факт, що депутат облради Михайло Задорожний під час віча на Майдані у Дрогобичі цього ж дня зачитав заяву РДА та заявив людям, що «РДА з народом», Осип Магур зазначив: «Михайло Задорожний висловив свою особисту думку. Я ж виступив на віче від ВО «Свобода» і сказав, що хватить вже тих адміністрацій. Вони вже напилися людської крові. Тож адміністрації мають бути ліквідовані, і натомість мають бути створені виконкоми. В понеділок під час сесії райради депутати, згідно з законодавством, припинятимуть (забиратимуть)повноваження в РДА, розпускатимуть РДА та створюватимуть виконком. Вся влада має належати народу

«Взагалі, сьогодні був дуже насичений день. Окрім подій, які зараз спостерігаєте, сьогодні відбулася президія районної ради, на якій розглядалося питання про ситуацію в Дрогобицькому районі та щодо  позиції району у зв’язку з останніми подіями в Україні. Ми сьогодні планували скликати позачергову сесію районної ради, але у зв’язку з тим, за завтра відбуватиметься позачергова сесія обласної ради, свою сесію ми перенесли – на другу половину дня суботи або на понеділок. Президією обговорювалися питання, які будуть  винесені на сесію. Зокрема, заслухати силовиків – СБУ, прокуратуру та ін.. Асоціація сільських та селищних рад Дрогобиччини доручила сесії райради розглянути це питання та зробити звернення до силовиків і їх родин щодо висловлення ними своєї позиції  у цій ситуації. Обговорювалося питання створення Народної ради в  Дрогобицькому районі., та ін.» – розповів заступник голови Дрогобицької райради Роман  Урбан (голова райради зараз, як пояснили в апараті ради, – на лікарняному)

До слова, з чиновниками РДА активістам зустрітися не вдалося. Мовляв, о 17.30 на робочому місці не було вже нікого (нагадаємо, голова РДА , як голова райради – на лікарняному, обов’язки голови виконує перший заступник). Позаяк до активістів ніхто не вийшов і ніхто не озвучив офіційних думок керівництва РДА, не показав офіційних документів-заяв із печатками, активісти вважають, що керівництво РДА «вийшло з білими фамами та склало повноваження». Також була інформація, що активісти разом з депутатами районної ради планують заблокувати та опломбувати приміщення, де знаходять кабінети працівників РДА. Чи була вчинена ця дія нам наразі не відомо.

За усім, що відбувалося в приміщенні ради/РДА біля будівлі спостерігали кілька міліціонерів. Всередині адмінбудівлі ми побачили лише одного правоохоронця – заступника начальника Дрогобицького МВ Михайла Паука, який  зазначив: тут охороняє правопорядок. Від будь-яких інших коментарів, в тому числі чи не виганятимуть/розганятимуть активістів із загонів самооборони, які зголосилися чергувати в раді, міліціонер навідріз відмовився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: