Форум Євромайданів підтримав заклик застосування легальної зброї на захист Майдану

Форум Євромайданів підтримав заклик Анатолія Гриценка щодо застосування легальної зброї на захист Майдану і патрулювання вулиць. Про це учасники Всеукраїнської конференції Євромайданів України проголосували майже одноголосно.

"В умовах, коли влада не може забезпечити безпечне життя людей, понавозила в Київ та в усі області України "тітушок", ніби проводить переговори, мораторій на застосування сили, священики стоять між "Беркутом" і тими, хто на Грушевського. А в цей час виловлюють активістів, захоплюють, б'ють, катують. Люди змушені ховатися, їх тягають по судах", - сказав Гриценко.

Він ще раз нагадав, що за два місяці протистоянь, знущань та вбивств жодного "беркутівця" не затримали. Тому Гриценко закликав усіх, хто має легальну зброю, вийти на захист Майдану, патрулювати вулиці. А саме нардепи, ветерани збройних сил, афганці, миротворці, приватні охоронні структури.

"Зброю застосовувати потрібно лише у відповідь, у разі загрози людському життю. Я це робитиму перший", - зауважив політик.

Гриценко наголосив, що його заклик є не до насилля, а до спокою.

Оксана ХУДОЯР
Джерело: Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: