Львівська міськрада визнала Народну Раду Львівщини, - Садовий

Сьогодні, 25 січня, Львівська міська рада провела спільне пленарне засідання із Львівською обласною радою. Під час позачергової сесії ЛМР ухвалила рішення про врегулювання політичної ситуації в Україні, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Ми, депутати, голови, присягали на вірність нашим громадам. В цей час, як ніколи, потрібна персональна відповідальність кожного з нас. Були спроби різних провокацій, однак ні в якому разі ми не повинні на них піддаватись. Ми – в області, в місті – маємо легітимно обрану громадою владу. Ця влада несе на собі всю повноту відповідальності, яка є на сьогоднішній день. Тому депутати всіх рівнів повинні бути першими. Якщо виникають ті чи інші ситуації, вони повинні від імені громади вміти тверезо, мудро висловити свою позицію, щоби Львів і Львівщина показали приклад самоорганізації і самодисципліни.

Це дуже складний шлях, але ми зобов’язані його пройти. Є прохання до політичних сил невідкладно провести відповідну роботу з депутатами районних, сільських рад. Сьогодні, як ніколи, депутати повинні проявляти свою позицію, відстоювати інтереси громад і інтереси українського народу», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, прийнявши ухвалу, Львівська міська рада також визнала Народну Раду України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України, повноваження на створення якого надані рішенням всенародних зборів громадян, які відбулись 19 січня 2014 року на майдані Незалежності в місті Києві. В ухвалі йдеться і про звернення до Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням допомогти українському народові зберегти демократичний устрій і не допустити остаточного становлення в Україні диктатури та узурпації влади.

Ухвалою встановлено, що на території міста Львова не можуть проводитись заходи за участю особового складу Збройних сил України, МВС України, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, збої та військової техніки, спрямованих на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань. За цю ухвалу проголосували 69 депутатів Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: