Влада зрозуміла, що народ з Майдану просто так не піде, - Колодій

Про це голова Львівської обласної ради Петро Колодій сказав зі сцени львівського Майдану 26 січня, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Ради.

«Степан Бандера, коли його обрали Провідником ОУН, сказав: «Я приймаю ваш вирок смерті». Так і сьогодні ті люди, які поїхали в Київ на Майдан і стоять на передових, самозречено обороняють майбутнє Української держави. Тішить те, що сьогодні на боротьбу все активніше піднімаються громади східних областей України. Щойно по радіо оголосили, що на Майдан в Запоріжжі вийшло 6 тисяч громадян. Тож привітаймо їх, а також громади всі тих областей, які вслід за Львівщиною зайняли будівлі держадміністрацій та блокують їхню роботу. Проте на цьому наша боротьба не припиняється. Вона триває вже третій місяць, і, думаю, влада зрозуміла, що народ з Майдану так просто не піде», – зазначив голова обласної ради.

Після прийняття 16 січня ганебних «диктаторських» законів вийшло ще більше людей. І тоді депутати опозиційних фракцій Верховної Ради вирішили утворити Народну Раду, яка сьогодні підпорядковується українському народові.

Як зауважив Петро Колодій, Львівську обласну раду обирала громада Львівщини, а тому рада беззаперечно виконує волю громади і робитиме все для того, аби в цьому протистоянні влада відступил. «Насамперед на виконання волі громади вчора Львівська обласна рада ухвалила низку рішень, зокрема, визнала Народну Раду України колегіальним органом, який уповноважений представляти інтереси народу України, створила міжфракційне об’єднання Народна Рада у Львівській обласній раді, а також рекомендувала всім місцевим радам Львівщини терміново скликати позачергові сесії, на яких ухвалити відповідні рішення щодо Народної Ради та самостійного виконання делегованих повноважень місцевих органів державної влади. Окрім того, Львівська обласна рада вирішила звернутися до Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням допомогти Українському народові зберегти демократичний устрій і не допустити остаточного встановлення в Україні диктатури та узурпації влади Президентом України».

Також, за словами Петра Колодія, рішенням сесії Львівська обласна рада встановила, що на території Львівської області не можуть проводитися  заходи за участю особового складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки, спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.  Окрім того, на позачерговій сесії депутати обласної ради закликали керівництво до  ГУ МВС  України  у Львівській області негайно відкликати особовий склад спеціального підрозділу міліції «Беркут» з Києва.

Також голова обласної ради повідомив громаді Львівщини про рішення сесії створити виконавчий комітет обласної ради, якому вона надає повноваження, раніше делеговані облдержадміністрації.

«Львівська обласна рада завжди буде підпорядкуватись волі громади, і сьогодні ми спільними зусиллями приближуємо день нашої перемоги», – зазначив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: