Азаров збільшив чисельність "Беркуту" у шість разів

Кабмін прийняв протокольне рішення збільшити чисельність "Грифона" і "Беркута" в шість разів і розширити повноваження силовиків.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на джерела в уряді

Згідно з їхніми данними, незалежно від прийняття рішення про введення надзвичайного стану, Кабінет міністрів на закритому засіданні у понеділок ухвалив низку протокольних рішень, згідно з якими:

- по-перше, чисельність спеціальних підрозділів "Грифон" і "Беркут" буде збільшено до 30 тисяч осіб, а повноваження спецпідрозділів МВС - розширено;

- по-друге, Міністерству юстиції наказано легалізувати створення народних дружин з метою забезпечення громадського порядку;

- по-третє, планують введення обмеження пересування 30 вулицями Києва;

- по-четверте, передбачається виділити гроші з резервного фонду держбюджету на закупівлю амуніції, боєприпасів і озброєнь для спецпідрозділів.

- Кабмін в режимі суворої секретності готує документи про введення НС

На засіданні Кабміну переважали вимоги більш радикальних дій щодо протестувальників.

За словами джерела, "найбільшими яструбами були голова Міненерго Едуард Ставицький та міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, більш помірковану, але жорстку позицію займала голова Мін'юсту Олена Лукаш".

Нагадаємо, мова йде про голів міністерств, будівлі яких раніше було захоплено представниками "Спільної справи".

Додамо також, що чисельність підрозділів "Беркута" наразі становить близько 4 тисячі осіб, "Грифона" - близько 1 тисячі.

Окрім того, варто відзначити, що раніше у понеділок депутати Луганської облради вже заявили, що беруть на себе відповідальність за спокій і правопорядок у місті і схвалили створення народних дружин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: