Садового просять провести всеукраїнську нараду голів міст

Аналітична група «Реальна політика» оприлюднила звернення до міського голови Львова Андрія Садового.

Дане звернення оприлюднене у групі «Реальна політика» у Фейсбуці, а зараз його під час прямого ефіру у радіо «Львівська хвиля» зачитує власкор Радіо Свобода у Львові Галина Терещук.

Дивись. Інфо публікує цю заяву у повному обсязі:

Шановний п. Садовий!

Сьогоднішня глибока політична криза переросла в соціальну кризу та протистояння.

Ситуація в країні з кожним днем стає усе більше вибухонебезпечною, що загрожує розростанням конфлікту, втратою керованості структурами, які відповідають за життєзабезпечення територій, що свою чергу може призвести до катастрофічних наслідків.

В Україні вже з’явилися сили, які намагаються нагнітати емоції та провокувати людей до деструктивних дій.

Зокрема, перекриття міжнародних трас, погроми крамниць лише створюють додаткову напругу і дестабілізують ситуацію у Львові в області. Невиправдано агресивні дії на руку чинній владі у Києві, яка задля самозбереження може використати їх для жорсткої реакції у відповідь.

За таких умов особлива роль має належати органам місцевого самоврядування, які, на відміну від державних, ще не втратили довіру громадян.

Однак відчувається, що самоврядні органи Львівщини та України загалом дещо розгублені. Мери більшості міст не знають, як їм діяти за нових умов.

Тим часом Львівська міськрада має відповідний досвід з управління містом, втілення програм для задоволення потреб мешканців міста при постійному недоотриманні коштів з бюджету, справно виконуючи при цьому податкові зобов’язання, тощо.

Таким досвідом треба ділитися з іншими представниками місцевого самоврядування.

Переконані, що саме у Львові слід скликати всеукраїнську нараду голів міст, на якій необхідно розглянути наступні питання :
1. Забезпечення правопорядку та безпеки громадян в містах;
2. Забезпечення роботи всіх служб, що відповідають за життєдіяльність територій.
3. Оскільки міста є платниками податків, є сенс скликати установчі збори Асоціації Платників Податків України.
4. Створення робочої групи та формування пропозицій, що повинні стати законодавчим пакетом до змін Конституції України в частині повноважень органів місцевого самоврядування.
5. Визначити делегатів для участі в роботі круглому столу між парламентськими представниками (провладними та опозиційними) і Президентом України, оскільки очевидно, що сьогоднішні переговори між політичною елітою не враховують першочергових потреб місцевих громад.

До участі в нараді пропонуємо запросити експертів, політологів, представників (бажано керівників) парламентських фракцій та позафракційних народних депутатів України, правників та представників з Конституційної асамблеї та окремо представника Президента України у ВРУ.

Оскільки, єдиний шлях виходу країни з кризи є Конституційна реформа, такий захід є необхідним, щоб при формуванні нової редакції Конституції України були враховані справжні інтереси та потреби місцевих громад.

Аналітична група «Реальна Політика», - йдеться у заяві.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: