У Криму заборонили діяльність ВО "Свободи"

Парламент Криму заборонив діяльність ВО "Свобода" на півострові, а також посилив міліцейський режим та повноваження СБУ.

Про це йдеться у рішенні президії Верховної ради Криму, яке розміщено на його офіційному сайті.

У заяві сказано, що у зв'язку з тим, що в 10 регіонах України відбувся антиконституційний переворот і триває захоплення міністерств та адмінбудівель, статус автономії і Конституція АРК опинилися під загрозою.

На думку парламентаріїв, активними учасниками всіх цих подій є ВО "Свобода", у зв'язку з чим її діяльність на півострові повинна бути заборонена через "загрози національній злагоді, громадській безпеці та правопорядку".

"Заборонити в установленому порядку на території Автономної Республіки Крим діяльність і символіку ВО "Свобода" та інших формувань радикального характеру", - йдеться в заяві.

Крім того, на півострові міліції доручили використовувати всі повноваження і способи, що не суперечать чинному законодавству, щодо захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян.

Також міліції доручили посилити охорону АРК на в'їздах на її територію (автовокзалах, аеропортах, вокзалах, Перекопському перешийку тощо).

Крім того, Головному управлінню СБУ в Криму доручено використовувати всі повноваження та способи припинення на території півострова діяльності "радикальних організацій, груп і окремих осіб, які посягають на державний устрій, законні інтереси держави і права громадян".

Як повідомлялось раніше, Добкін назвав "Свободу" "чумою" і пообіцяв заборонити її діяльність. Він вважає, що представники політсили розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Джерело: ТСН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: