Колодій підтримав ініціативу Спілки офіцерів України стосовно відновлення діяльності Національної гвардії України

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до опозиційних фракцій Верховної Ради України з пропозицією розглянути можливість відновлення діяльності Національної гвардії України, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Відзначимо, що до Львівської обласної ради надійшло звернення голови Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петра Костюка щодо Національної гвардії України, яка б мала захищати життя та гідність громадян, їхні конституційні права й свободи від злочинних посягань та дій.

Петро Костюк пропонує відновити НГУ на базі особового складу внутрішніх військ МВС з числа найкращих, не скомпрометованих, прогресивних, чесних і порядних офіцерів, прапорщиків, сержантів і рядових, а також військовослужбовців запасу Збройних Сил України.

В листі, зокрема, йдеться: «Стара система влади виявилась неспроможною забезпечити громадський порядок і безпеку життя людей. Тому є нагальна потреба кардинальної реорганізації правоохоронної системи України. У зв’язку з цим назріла необхідність відродити Національну гвардію, яка впродовж свого існування демонструвала гідне ставлення до прав і свобод української громади».

Голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петро Костюк висловив переконання, що діяльність відновленої Національної гвардії України будуватиметься на принципах законності, гуманізму та поваги до особи і стане основою правоохоронної системи України європейського зразка.

З огляду на очевидну необхідність реорганізації системи правоохоронних органів України, голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до голів опозиційних фракцій у Верховній Раді України з проханням розглянути зазначену пропозицію при обговоренні шляхів врегулювання політичної кризи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: