У Львові вимагають об’єктивного розслідування вбивства Вербицького (фото, відео)

Громадські активісти Львова та області вимагають об'єктивного розслідування вбивства Юрія Вербицького, а також висувають три вимоги до прокурора Львівської області Олега Василенка. На переконання активістів самооборони "те, що прокурор області погодився з нами зустрітися, яскраво свідчить про те, що він невпевнено себе почуває".

Це стало відомо під час брифінгу активістів народної самооборони, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Під час того, як студенти львівських вишів пікетували обласну прокуратуру, представники Народної самооборони скористались нагодою і "завітали" до прокурора з метою обговорення ряду вимог.

Перша вимога: кримінальна справа, яка була порушена по факту захоплення будівлі Львівської обласної державної адміністрації. Активісти не вбачають у своїх діях криміналу, тому що договір про оренду ЛОДА приміщень, які їм надавала Львівська обласна рада, не був продовжений і тому ці приміщення фактично не були у розпорядженні адміністрації.

Друга вимога: донесення до свого керівництва, а саме генерального прокурора України Віктора Пшонки подання про відставку

Третя вимога: була створена Народна Рада та виконком. Прокуратура висловила сумніви щодо легітимності цих структур. Активісти вимагають припинити будь-які дії, які опротестовують дії цього органу на території Львівської області.

Окрім того, активісти вимагають від прокуратури "неупередженого, всебічного, повного та об'єктивного розслідування кримінальної справи про вбивство нашого земляка Юрія Вербицького".

Відповідь прокурора очікується в найближчі кілька годин. Про це має повідомити його прес-служба.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: