У Львові звільнився боєць «Грифона», бо на Майдані стоїть його батько (відео)

У Львові написав рапорт на звільнення працівник «Грифона» Микола Ковбаса, який прослужив у спецпідрозділі чотири роки. Останньою краплею для такого кроку правоохоронця стало переглянуте відео, на якому «колеги» Миколи знущаються з оголеного затриманого – козака Михайла Гаврилюка. А ще він вирішив покинути службу через те, що на Майдані уже три тижні стоїть його батько.

Про це Микола Ковбаса розповів у ексклюзивному інтерв’ю програмі  «Особливий  погляд» телеканалу ZIK.

Микола став першим представником  львівського «Грифону», який покидає лави спецпідрозділу через революційні події.  Головний обов’язок «Грифона» – охорона судів. Але після сутичок на вул. Грушевського у Києві львівських бійців скликали у так званий резерв і розмістили на території Львівської обласної психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській.

«Раніше ніколи не збирали резерв. На  мій погляд, це сталося через страх перед агресивно налаштованими громадянами», –  каже Микола Ковбаса.

Останньою краплею для Миколи стало відео про знущання з козака Михайла Гаврилюка.

«Після такого я взагалі не хочу бути причетним до правоохоронців. І якщо чесно, мені зараз соромно, що я працював в органах внутрішніх справ», – пояснив своє рішення чоловік.

Хоча безчинства, відзняті на відео, чинили представники «Беркута», все ж, за словами Миколи Ковбаси, «у ці дні кожен правоохоронець напоготові будь-якої миті їхати до Києва». Виконати цей наказ уже екс-«грифонівець» не зміг би, адже на Майдані три тижні перебуває його батько.

«Якби надійшов наказ застосовувати проти людей – нехай навіть не бойові патрони – а звичайні шумові чи димові гранати, я не зміг би цього робити. Хіба я зміг би кинути гранату, знаючи, що там мій батько?», – підсумував Микола Ковбаса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: