Василенко запевняє, що задурно нікого не каратиме

Сьогодні, 28 січня, група студентів вищих навчальних закладів під стінами прокуратури Львівської області оприлюднила низку вимог. Про це Дивись. Інфо у прес-службі прокуратури Львівської області

Зокрема, мітингувальники закликали прокуратуру припинити тиск на активістів Євромайдану та Автомайдану, дотримуватись рівних прав для всіх сторін у судових процесах та належно виконувати службові обов’язки.

Прокурор Львівської області особисто прийняв представників групи студентів.

Під час зустрічі він запропонував окреслити проблемні питання, які у них виникають з приводу діяльності органів прокуратури Львівщини.

Разом з тим, Олег Василенко наголосив, що прокуратура діє виключно в межах визначених Конституцією України, на підставі законів та наказів Генерального прокурора України. Дотримання законності прокурори вимагають і від інших правоохоронних органів Львівщини. «Прикладом цього може слугувати той факт, що за час проведення мирних зібрань на теренах Львівщини не було жодного випадку провокацій з боку силових структур.»

Також прокурор області гарантував, що не допустить жодного факту незаконного притягнення осіб до кримінальної відповідальності.

Водночас, що стосується низки політичних рішень Львівської обласної ради, то їх оскаржено з огляду на те, що вони суперечать вимогам чинного законодавства.

Резюмуючи сказане, Олег Василенко вкотре закликав активістів реалізовувати свої конституційні права на мирні зібрання у спосіб визначений законом, тим більше, що діючі закони жодним чином їх не обмежують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: