Біля Львівської ОДА хлопці у масках і з бітами ховають демократичні цінності, - журналіст

"Жінок до раю не пускають - щойно придумане в наслідок відвідин Львівської ОДА. Про побачене і пережите. Прийшла до барикад, мене не пропустили. Я сказала, що з преси, але в мене не було посвідчення, щоб це підтвердити. Мене всерівно не пропустили, сказали, що жінок не пускають. На моє питання чому, мені відповіли, що не мають настрою мені відповідати. Я ж спитала, "ви хто такі?", відповіли - "громадяни України", - пише Marichka Zakalughna

"Я продовжувала бути наполегливою: "Пропустіть мене, як громадянку України". Почали розповідати мені про наказ, який вони мають виконувати - не пускати жінок. Тим часом з території барикад виштовхували якогось хлопчину, мол п'яний, провокатор. Його поштовхали, а він впав на землю, не те, щоб сильно, але...Я підбігла, щоб це сфотографувати. "Штовхачі" почали перешіптувалися, що мол багато преси, треба акуратніше. Почала робити кіпіш.

Десь 20 хлопців в масках дивилися на мене і почали сновигати навколо і перешіптуватися. Я далі продовжувала бути наполегливою, аби дізнатися, що там відбувається, хто дає вказівку, отримати бодай якусь інформацію. Атмосфера накалялась. Одній жіночці, яка хотіла спочатку погрітись також почала вимагати пояснень. Її послали..."своє невдоволення постити на ютюбі". Вона ображена і в деякій мірі принижена хамським ставленням пішла геть зі словами "невже це заради вас я голодувала в 90-х".

Тим часом інші юні хлопці та мужні дядьки почали шукати в жовтому (себто мене). Напруга зростала. Афганець в дубльонці почав бити себе в груди примовляючи, що зараз почне "бити в кадики". Я почала робити дзвінки Yarema Dukh, який був всередині і стрімив для hromadske.tv, Olha Reiter - бо сказала, що дам знати, що там і як, Максим Асафатов, який був на відстані 4-х кварталів.

Тим часом, мене почали називати провокаторкою і скандалісткою. До чого це я? 1. Самооборона починає вести себе, як міліція, що на питання "Чого?" дає відповідь "Бо того!". Ті, хто в масках виявляють агресію, бо й так ніхто не знатиме, що за юний хлопець сховався під балаклавою. 2. Ми начебто намагаємося говорити про зміну в суспільстві, перебудову всієї системи, а тут "Народна рада" сама себе дискредитує. Те, що я сьогодні побачила мене обурило. Люди на євромайданах борються за відкрите суспільство, повагу, гідність. Біля ЛОДА я побачила, як чуваки в масках і з бітами ці цінності ховають.

П.С. Через 30 хв. мене таки пропустили в середину. Мабуть, тому що з'явився Ярко зі стрімом та Макс, який взяв мене за руку. П.П.С Як я й передбачала, працювати потрібно на двох фронтах, другий - це місцевий рагулізм, який використовує ті ж методи, що і влада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: