Опозиція і регіонали так і не домовилися щодо амністії

Партія регіонів і опозиція ще не домовилися щодо закону про амністію і створення тимчасової спеціальної комісії для зміни Конституції

Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, передає «РБК-Україна».

«Переговори з підготовки проекту закону про амністію складні. Ми очікуємо, що сьогодні буде розглянуто два питання: проект закону щодо амністії та створення комісії з підготовки змін до Конституції», - заявив він.

Депутат повідомив, що поки що остаточний проект закону про амністію не готовий, як і не прийнято рішення про персональний склад комісії.

«На даний момент так і не відомо, чим вони закінчилися. Що таке амністія? Це правове питання. Захоплення адміністративних установ - це злочин, він тягне за собою покарання... Можливо, слід передбачити в законі позиції: звільняєте одну будівлю, настає амністія для цих осіб, другу будівлю - аналогічний механізм», - заявив Олійник.

Нагадаємо, вчора влада і опозиція проголосували за скасування «ручних» законів 16 січня, проте не домовилися протягом дня щодо законопроекту про амністію. Це питання було відкладене на сьогодні.

Партія регіонів наполягає, що амністія можлива лише після того, як Майдан розійдеться, адмінбудівлі будуть звільнені, а барикади розібрані. Опозиція на таке не погоджується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: