У Львівській ОДА знову сваряться

Сьогодні, 29 січня, у Львові трапилася чергове непорозуміння у Львівській ОДА, яку взяли під свій контроль активісти. Нині ж представники Автономного опору та профспілок організували прес-конференцій, на якій заявили про необхідність створення Народної ради, яка не підпорядковувалася б Києву, а включала б у себе представників громадськості, пише Галінфо.

Пояснити порядок формування цієї ради та її легітимність вони не змогли.  Натомість представники Народної самооборони заявили про чергову спробу дискредитації Львова для того, щоб створити відповідну картинку для російських та провладних телеканалів. Журналісти відмовились брати участь у цій провокації та покинули залу в якій відбувалася прес-конференція.

Голова Львівської облради Петро Колодій вважає, що події учорашнього вечора та сьогоднішнього дня – це провокація.

«Я контролюю ситуацію. Я запрошую людей, які займаються господарським комплексом, і вони мене про це повідомляють, що відбуваються в області. З перших днів я закликав до єдності, якщо в когось є якісь образи, то це треба відкинути, адже інакше - поразка. Провокації вигідні владі, яка намагається ввести надзвичайний стан», - сказав Колодій.

Приміщення є власністю Львівської облради, а угода з Львівською ОДА щодо оренди приміщень завтра завершується, і воно залишиться в оперативному підпорядкуванні ЛОР.

Учора, за його словами, теж відбулася провокація.

«Були люди, які повинні були підсилити охорону третього поверху (де розміщена ЛОР), адже у мене була інформація про можливі провокації. Я проводив нараду з людьми, які я сюди запросив, далі прийшов Автономний опір та чинив провокації, вони прийшли в масках та з палицями та вигукували, що хтось їх виганяє», - сказав Колодій.

Автономний опір перебуває на другому поверсі, де комендантом є Андрій Соколов.

Окрім того, він зазначив, що відповідальність за усе, що відбувається в приміщенні адміністрації, несе Андрій Соколов.

Сам Соколов заявив, що Автономний опір попросив у нього приміщення для брифінгу.

За його словами, починається  поетапне виселення Народної самооборони з приміщення, а тому профспілки, разом з якими і був Автономний опір, теж повинні покинути приміщення.

«Вони нічого не узгоджували. Я до цього відношення не маю. Їхня мета збурити людей, використати приміщення, щоб щось тут зробити. Це чиста провокація. Самооборона взяла на себе  відповідальність за пропускний режим. Я так розумію, що не пропускати Сала вони не дуже мають можливості чи бажання. Я ж постійно закликаю, що ЛОР має прийняти це приміщення, але має забезпечити недопуск Сала", -  сказав Андрій Соколов.

Учорашній конфлікт він назвав непорозумінням, адже голова Львівської облради не попередив його про те, що до нього прийдуть відвідувачі.

Додамо, що представник «Правого сектору» теж звинуватив Автономний опір у намаганні вчинити провокації та дискредитувати активістів, які зараз перебувають у приміщеннях на вул Винниченка,18.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: