У Львівському обласному військовому комісаріаті відбудеся прийом громадян (фото)

У Регіональній громадській Міністра оборони України, що діє при Львівському обласному військовому комісаріаті відбувся виїзний прийом представником Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

За словами головного спеціаліста вищевказаного департаменту Віталія Якимчука під час прийому було надано консультацій та розглянуто колективне звернення офіцерів, які були звільненні з військової служби минулого року в результаті розформування Західного оперативного командування.

‑ Вже майже рік працюють громадські приймальні оборонного відомства в крупних обласних центрах нашої держави. За цей час їх відвідало зі своїми проблемами чимало ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, військові пенсіонери. В основному це були питання отримання службового та постійного житла, порядку зміни статусу службових та гуртожитських житлових приміщень на постійне житло, правил нарахування пенсії, медичного забезпечення, соціального захисту. Важливим фактором в діяльності громадських приймалень є те, що питання, які неможливо вирішити на регіональному рівні, невідкладно потрапляють на виший рівень. Таким чином люди, які не мають можливість поїхати до столиці на  прийом до центральної громадської приймальні можуть прийти у її регіональні філії та отримати таку ж кваліфіковану допомогу як і в Києві. Запевняю, що вся інформація, що накопичується впродовж приймального дня оперативно доводиться до відповідних структур оборонного відомства і, за потреби, їхні спеціалісти розпочинають невідкладну роботу з вирішення озвучених проблем, ‑ зазначив Віталій Степанович.

Варто зазначити, що компетенція цього Департаменту поширюється на наступні питання: реалізації державної соціальної політики у Збройних Силах України; питань соціального захисту військовослужбовців, членів їх сімей, працівників Збройних Сил України; розвитку культури та духовності у Збройних Силах України, військово-патріотичного виховання військовослужбовців та молоді; реалізацію конституційних прав військовослужбовців на свободу світогляду та віросповідання. Зважаючи на це було й сформовано чергу із зацікавлених осіб.

Так, під час виїзного прийому було надано роз’яснення та взято на облік звернення до вищого керівництва низки офіцерів, які були звільненні з військової служби в результаті розформування Західного оперативного командування, на їх думку, з ознаками порушень чинного законодавства.

Загалом, за словами керівника Регіональної громадської приймальні Міністра оборони України майора юстиції Алли Сибірякової минулого року, до приймальні звернулись більше трьохсот відвідувачів: з них 132 були прийняті особисто представниками МОУ. Також було прийнято 31 письмова скарга і листи-пропозиції, решта звернень та роз’яснень відбувалась у телефонному режимі.

‑ У цьому році, у зв’язку з початком нового навчального року у Збройних силах України, прийом громадян не проводився. Працювала лише «гаряча телефонна лінія» громадської приймальні. Але вже складено графік проведення виїзних прийомів громадян представниками структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України на перше півріччі цього року, ‑ зазначила офіцер.

 Підполковник Віталій Іванов, фото автора.

 SONY DSC SONY DSC

Довідка. Наступні виїзні прийоми громадян у регіональній громадській приймальні Міністра оборони України у місті Львові, заплановані на I-е півріччя:

  • Департамент кадрової політики ‑ 6 лютого;
  • Головне квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ ‑ 25 березня, Департамент фінансів МОУ ‑ 24 квітня:;
  • Відділ роботи по роботі з громадянами та доступу до публічної інформації МОУ ‑ 22 травня;
  • Військово-медичний департамент МОУ ‑ 19 червня.

Адреса. м. Львів, вул. Івана Франка, 25

контактний телефон: (032) 260-27-20.

Керівник ‑ майор Сибірякова Алла Валеріївна

Члени громадської приймальні:

1. Полковник запасу Кудінов Юрій Васильович, член Всеукраїнського Союзу громадських об’єднань учасників бойових дій ветеранів військової служби та правоохоронних органів «Всеукраїнський Союз».

2. Герасімов Богдан Васильович, член Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання ветеранів розвідки України».

3. Старший прапорщик запасу Кошеляєвський Олексій Борисович, відповідальний секретар Львівської обласної Організації ветеранів Афганістану Української Спілки ветеранів Афганістану.

4. Муртазіна Ганна Васильовна, член Організації солдатських матерів України у м. Львів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: