У Львові з'явилась ще одна ялинка (відео)

Сьогодні, 30 січня, своєрідну "йолку" збудували мешканці Львова під гіпермаркетом електроніки ШОК під час його пікету. Окрім того, активісти оприлюднили звернення до депутата облради Олега Баляша з проханням вийти з Партії регіонів.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Попри те, що львівська фракція регіоналів самоліквідувалась, Ініціатива економічного бойкоту регіоналів у м. Львові продовжує виражати своє невдоволення учасникам партії.

"Розпуску Партії регіонів недостатньо, щоб засвідчити щирість позицій депутатів, які видавали заяви, в яких засуджують кровопролиття", - заявляє ініціатор акції Ростислав Паранько. - "І сьогодні ми хочемо передати депутату облради звернення з проханням вийти з Партії регіонів".

Втім сам Олег Баляш заперечує свою приналежність до партії, посилаючись на те, що на сайті облради наразі "висить" недостовірна інформація. Депутат заявив, що він уже не являється регіоналом.

Пікетувальники залишили біля гіпермаркету ШОК "подарунок" для депутата у вигляді ялинки, зробленої з несправної техніки. "Ялинку" прикрасили червоним скотчем та фарбою, які символізують пролиту кров загиблих активістів Євромайдану. На переконання активістів, саме регіонали несуть відповідальність за те, що сталось з убитими та покаліченими людьми. Про це йдеться у їхньому зверненні.

Повний текст звернення:

"Баляшу Олегові Григоровичу

власникові мережі ШОК(КРЕЗ)
співвласникові ТзОВ НВП «Гетьман»
співвласникові ПАТ «ОКСІ БАНК»

від учасників ініціативи «Економічний бойкот Партії регіонів – Львів»

Олеже Григоровичу!

Ви – член Партії регіонів. Ось лише окремі епізоди з діяльності цієї партії за останній час.

21-28 листопада 2013 року очільники Партії регіонів Віктор Янукович і Микола Азаров провалюють готоване багато років підписання Угоди про асоціацію з ЄС і перекреслюють надію на входження України до кола цивілізованих і демократичних держав.

30 листопада 2013 року підрозділ «Беркут» незаконно, із явним перевищенням застосування сили розганяє мирне зібрання на Майдані Незалежності в Києві; відтоді випадки брутального насильства щодо учасників протестів, громадських діячів, журналістів раз у раз повторюються. Відповідальність – на міністрові внутрішніх справ у контрольованому Партією регіонів уряді; попри це, він досі на посаді й керує своїм відомством.

3 грудня 2013 року фракція Партії регіонів у Верховній раді відмовляється проголосувати за відставку уряду Миколи Азарова, чим засвідчує підтримку партією зазначених дій.

16 січня 2014 року депутати від Партії регіонів у Верховній Раді через псевдоголосування протягують антисоціальний держбюджет та низку законотворчих нововведень, скопійованих у путінського режиму, а очільник Партії регіонів Віктор Янукович підписує їх; ці так звані «закони» є відкритим і цинічним потоптанням норм Конституції України, прав і свобод її громадян – як щодо процедури прийняття, так і щодо змісту. Саме це стало провокацією, котра потягла за собою подальші криваві події в Києві.

22 січня в День Соборності України 4 людей були застрелені з вогнепальної зброї. Шестеро отримали травми очей, декілька постраждалих перебувають у тяжкому стані. Співробітники «Беркуту» розгромили медичний штаб Майдану, серед постраждалих 5 медпрацівників. Є серед постраждалих і чимало журналістів. Представники правоохоронних органів грубо порушують Закони України, застосовуючи зброю та водомети, жорстоко знущаючись над людьми. Від 19 січня до тепер за медичною допомогою звернулося понад 1000 людей. Багато людей пропали безвісти. Керівництво Партії регіонів цинічно обманює людей та продовжує чинити беззаконня: жоден правоохоронець та посадовець досі не покараний за злочинні дії.

Чи підтримувати своїм членством і матеріальними внесками організацію з таким «послужним списком» лише за два місяці, – справа Вашого сумління. Наша справа – інформувати співгромадян, кому вони віддають свої кошти, купуючи продукцію Ваших підприємств.

Влада, яка оголосила війну власним громадянам, приречена. Ця війна вже йде. Вам вирішувати, по який бік лінії фронту ви будете. Сьогодні Ваш останній шанс довести, що Ви – обрані народом і служите йому. Виходьте з Партії регіонів, відмовляйтесь підтримувати режим Януковича. Не будьте ворогом свого народу.

Щиро сподіваємося, що у Вас вистачить відваги і мужності на цей крок.

Учасники ініціативи «Економічний бойкот Партії регіонів – Львів»", - йдеться у зверненні.

Детальніше про те, як будували ялинку, дивіться у відеосюжеті Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: