В Україні уже діє двовладдя і що буде далі – невідомо, - історик

Наразі в Україні ніхто не береться прогнозувати, що буде далі із Майданом, але цей рух набирає обертів.

Про це на прес-конференції у прес-центрі ТРК «Львів» розповів доктор історичних наук Валентин Мороз, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Історик уже десять разів бачив, як це все відбувалось і як воно може закінчитись. Паралелі із подіями в Україні можна проводити із багатьма подіями, але єдине, що можна стверджувати: в Україні уже зараз є двовладдя, таке як було після 1917 року у більшовиків у Росії. І я думаю, що друга влада – Майдан – таки поступово захопить повноваження першої, чинної тепер влади в Україні», - каже історик.

Він зазначає, що паралелі можна проводити і з оксамитовою революцією, і з подіями в Угорщині із Чаушеску, що відбулось дуже швидко, а також і з польською солідарністю.

«Польська солідарність  тривала із 80 року по 89 рік. 9 років тривала. Хто знає, скільки у нас це буде тривати, я навіть не хочу цього прогнозувати», - відзначив історик.

Водночас він додає, що розмах майданного руху в Україні «дуже великий». «Навіть більший, аніж я сподівався, ресурсів у людей багато. Якщо уже навіть татари у Криму і футбольні фани виходять і підтримує майдан, то в Україні йде революція. На позицію кримських татарів зараз мало звертають увагу, але це дуже важливо. Як і важливо те, що футбольні фани, які більше думають про плітки, а не про політику, хочуть їхати на Майдан і охороняти його», - каже історик.

Він також додає, що двовладдя було і у 1789 року під час Великої французької революції.

«Що буде далі – не знаю, але рух набуває обертів», - сказав історик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: