Ринок «Санта-Барбара» перенесуть

Ринок «Санта-Барбара» до літа планують перенести на вул. Антонича, 8. Причина – будівництво трамвайної колії на Сихів. Наразі тривають перемовини з керівництвом ринку. Торгівцям, які працюють на ринку, про майбутній переїзд ще не повідомили.

Про це ZAXID.NET розповіла голова Сихівської райадміністрації Ірина Маруняк.

«Ми пропонуємо підприємцям іншу ділянку на вул. Антонича, 8. Зараз ми ведемо перемовини з керівництвом ринку. Вони ще думають. Але однозначно люди не залишаться без робочих місць», - зазначила вона.

За її словами, безпосередньо з людьми, які там працюють, ніхто не говорив. Водночас директор ТОВ «Сихівська народна торгівля» Ігор Масальський наголосив, що поки міська рада не запропонувала офіційно ділянку, говорити людям про переїзд передчасно.

«Ми чуємо про початок будівництва трамваю кожної весни. Тому, поки я не побачу офіційних документів, де буде написано, що нам пропонують земельну ділянку - говорити про переїзд рано. Люди знають, що таке можливо відбудеться і, звичайно, проти. Адже вони можуть втратити роботу», - розповів ZAXID.NET Ігор Масальський.

За його словами, зараз на ринку працює понад 250 людей, з них 70 - торгують продукцією власного виготовлення. Тобто це мешканці довколишніх сіл, які привозять сир, молоко, яйця, городину. Про якесь грошове відшкодування торгівцям за їхні ятки керівник «Сихівської народної торгівлі» не домовлявся, але обіцяє, що з їх перенесенням на нову площу проблем не буде.

Ділянка, яку пропонують взамін за розміром майже така ж, як і теперішня, але там нема підведених комунікацій і розташування не надто вдале.

Як запевнив ZAXID.NET  директор «Львіавтодору» Олег Береза, на переселення торгівці мають час до літа. Оскільки колію будуватимуть знизу від вул. Стуса, то до «Санта-Барбари» дійдуть не раніше осені наступного року.

«До літа вони б мали переселитися. Нам потрібен час на демонтаж та підготовку ділянки», - резюмував Олег Береза.

санта-барбара

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: