ЄС може виділити Україні $15 млрд, якщо опозиція прийде до влади, - Яценюк (відео)

У рамках 50-ї Мюнхенської конференції з безпеки українська опозиція підняла перед західними партнерами питання «економічного пакету». Про це повідомив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, пише НБН.

«Україна зможе отримати економічний пакет не для уряду Януковича, а для української держави, якщо українська опозиція отримає всю повноту відповідальності за справи в країні», – сказав пан Яценюк.

За його словами, опозиція не бере участі в торгах за посаду прем'єр-міністра, і не потрібно купувати її посадами. «Якщо мова йде про те, що треба врятувати країну і цей уряд не здатний це робити, то ми готові це робити, але за умови виконання чотирьох пунктів», – підкреслив політик.

Перший пункт, зазначив він, – це зупинка насильства, яке є в Україні. «Друге – звільнення заручників, яких взяла сьогоднішня українська влада. Третє – розслідування фактів викрадення, побиття, тортур і вбивства українців», – продовжив нардеп.

Четвертий пункт, за словами пана Яценюка, – це проведення конституційної реформи, «а саме – негайне повернення до того, що Україна буде парламентсько-президентською республікою із зменшенням повноважень чинного президента».

«Після конституційної реформи і після отримання повноти відповідальності за справи в країні – це проведення і забезпечення чесних і прозорих виборів», – додав він.

Відповідаючи на питання журналістів про суму коштів, яку Україна може отримати в рамках економічного пакету, глава фракції «Батьківщина» сказав: «За нашими оцінками, мінімальна сума, яка необхідна, щоб стабілізувати ситуацію в Україні, – це $15 млрд. Це мінімум, тому що чинний уряд за 3,5 роки взяв $35 млрд, які успішно розікрав».

Він ще раз підкреслив, що такий пакет може бути запропонований тільки новому українському уряду в тому випадку, якщо нова українська опозиція після конституційної реформи отримає всю повноту влади: «Це і широка програма підтримки МВФ, і макрофінансова допомога ЄС та інших міжнародних організацій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: