Нам недостатньо лише слів солідарності. Ми потребуємо рішучих дій, - Порошенко

Україну підтримує весь світ і має бути проведено міжнародне розслідування злочинів влади. Про це на інформаційному мітингу на Майдані Незалежності 2 лютого заявив народний депутат Петро Порошенко.

"Тиждень тому наша країна знаходилася на краю прірви напередодні запроваждення надзвичайного стану і прагнення втопити Україну в крові. Тільки наш натиск забезпечив скасування диктаторських законів і відставки уряду. Ми не маємо покинути жодного з заручників. Дмитро Булатов вісім днів був під тортурами і тепер його намагаються кинути у в'язницю. Саме звідси ми поїдемо добиватися його звільнення", - каже він.

"Нам потрібна рішучість та наполегливість. Вони думали, що майдан втомився, людей буде приходити все менше і менше. Марно. Сьогодні ми довели зворотнє. Майдан змінився і ми не дозволимо повернути старі часі", - додав Петро Порошенко.

При цьому зазначив, що Україну підтримує весь світ.

"Я з Віталієм і Арсенієм повернувся з Мюнхена. Він став українським, покритий жовто-блакитними прапорами. Всі бачили, що Україна сьогодні — питання номер один безпеки у світі. Інтереси народу мають бути захищені. Нам недостатньо лише слів солідарності. Ми потребуємо рішучих дій, притягнення до відповідальності тих, хто знущається над людьми. У вівторок приїжджає Кетрін Ештон. Саме у вівторок відкривається позачергова сесія ВР, де ми будемо добиватися відновлення Конституції 2004 року", - зазначив Петро Олексійович.

При цьому підкреслив ще одне важливе питання — збереження української соборності.

"З того боку лунають ідеї федералізації. Хай вони не думають там, у Харкові, що їм вдасться створювати фронти. Харків, Дніпро, Запоріжжя, Луганськ, Крим — ми з вами", - зазначив Порошенко.

"Ми маємо добитися міжнародного розслідування злочинів влади. У Стразбурзі має бути створена міжнародна комісія. Генеральний секретар ПАРЕ призначив голову міжнародного суду. Вони кожного дня заарештовують людей, палять машини. Ми маємо бути разом. Слава Україні і слава Вам, український Майдане!"

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: