До приїзду Комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжніекса у Києві пройде флеш-моб

Під час флеш-мобу сотні людей, які зберуться 3 лютого о 13:00 на вул. Хрещатик (між майданом Незалежності та Європейською Площею), в одну мить впадуть на землю, щоб продемонструвати те, як за кілька місяців в Україні багато людей отримали фізичні травми, зазнали катувань, були затримані, зникли безвісті чи були вбиті, про це кореспонденту Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Громадського сектору Євромайдану.  Дана акція пройде за день до приїзду високоповажного комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжніекса. Громадські активісти сподіваються, що висвітлення акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» посприяє тому, щоб пан Муйжніекс отримав достовірну інформацію про стан справ в сфері дотримання прав людини в Україні.

Активісти нагадають всьому світові страшну цифру 1739 – стільки людей постраждалі під час подій, пов’язаних з Євромайданом. Учасники акції разом в одну мить упадуть на землю. Нагадування приурочене до приїзду Комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжніекса.

Лише за офіційно підтвердженою інформацією, станом на 1 лютого (за даними волонтерських організацій «Євромайдан SOS», «Євромайдан. Затримані і зниклі», «Медична Служба Штабу Національного Спротиву»):

  • затримано правоохоронними органами більше 300 осіб;
  • звернулися за медичною допомогою у зв’язку з отриманими травмами чи фізичними ушкодженнями більше 1400 осіб;
  • зникли безвісті 35 осіб;
  • загинули 4 людини.

Акція пройде 3 лютого о 13:00 по вул. Хрещатик (на території між Майданом та Європейською Площею).

ДОВІДКА:

Нілс Муйжніекс як Комісар з прав людини має мандат, що може зупинити насильство в Україні. Він уповноважений проводити зустрічі з представниками органів влади та силових органів, представниками правозахисних організацій та громадськості. Комісар має право витребування документів, що пов'язані з порушенням прав людини (експертиз, процесуальних документів, досудового розслідування тощо), відвідання тюрем, лікарень та витребування документів на місці. У повноваженнях пана Муйжніекса - експертиза законодавства в сфері захисту прав людини та висновок із пропозиціями змін. Комісар також має право бути третьою стороною в Європейському Суді з прав людини та самостійно подавати інформацію до суду.

Після візиту Комісар надає звіт Комітету міністрів Ради Європи та Парламентській Асамблеї Ради Європи. Також, може видавати рекомендації, що конкретно має бути зроблено країною-членом Ради Європи. Україна є членом Ради Європи, тому зобов'язана дотримуватися встановлених Радою Європи процедур, зокрема, виконувати вказівки та задовольняти запити Комісара з прав людини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: