За час масових протестів в Україні постраждало 136 журналістів, - ІМІ

З 21 листопада, від початку масових протестів в Україні, 136 журналістів постраждало під час або в результаті виконання професійних обов’язків. Такими є дані Інституту масової інформації, який відслідковує, фіксує та перевіряє інформацію про постраждалих журналістів, фотографів та операторів під час виконання ними професійних обов'язків у зоні сутичок протестувальників, міліції та тітушок у Києві та інших містах. До уваги брались лише випадки, пов’язані з професійною діяльністю, і такі, де журналісти отримали реальні поранення або пошкодження техніки, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ІМІ.

Варто зазначити, що більшість журналістів — 80 випадків — постраждало за останні 2 тижні (з 19 січня по 2 лютого 2014 року).

Найбільше журналістів постраждало від побиття міліцією чи бійцями «Беркуту» — 54 випадки.  27 журналістів отримали поранення від вибуху світло-шумових гранат, на 21 працівника ЗМІ нападали тітушки. Було зафіксовано 17 випадків поранень журналістів від куль, які летіли зі сторони міліції на вул. Грушевського у Києві. Також було 2 випадки, коли беркутівці цілились журналістам у камери, проте ті встигали заховатись і кулі влучали мимо.

Ще 19 журналістів постраждали внаслідок інших дій, наприклад, від давки між міліцією та протестувальниками, від каменів, які летіли з різних сторін, та від отруєння сльозогінним газом.

31-му журналісту пошкодили або повністю знищили техніку — відеокамери, фотоапарати, планшети, флешки, та інше.

11-тьох журналістів затримувала або заарештовувала міліція.

Список постійно уточнюється і оновлюється на сайті ІМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: