На Львівщині затверджено 9 районних та місцевих бюджетів

На сьогодні в Львівській області затверджено 9 районних та місцевих бюджетів із 731,які наявні, що становить трохи більше 1%. В загальному по Україні ця цифра становить 29 % до загальної кількості, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської облдержадміністрації Олег Демків під час апаратної наради, що відбулась сьогодні, 3 лютого, під головуванням голови ОДА Олега Сала.

Зокрема, затвердили бюджети у Дрогобичі, Моршині, Новому Роздолі, Трускавці, Буському, Миколаївському, Мостиському та Сколівському районах.

“Сьогодні остання дата затвердження місцевих та районних бюджетів відповідно до чинного законодавства. Не затверджений досі також й обласний бюджет”, – зазначив О.Демків.

Додамо, що до затвердження бюджетів фінансування загальновідомих видатків здійснюється за розпорядженнями  голів адміністрації та міськвиконкомів в рамках бюджетних показників минулого року. Так, в області вже закінчено всі авансові виплати по зарплаті, у деяких галузях розпочались виплати зарплати за січень.

Також О.Демків повідомив, що в кінці тижня покращилась ситуація із надходженням податків та зборів. Станом на 1 лютого цього року зростання надходжень податків від бюджетів усіх рівнів становить 16 % до минулого року. Як результат – території у пришвидшеному темпі почали отримувати дотацію.

«Однак є території, які без короткострокових позичок не зможуть виплатити зарплати за наступний місяць. Без відповідних рішень районних рад неможливо буде взяти позику у Казначействі», – наголосив директор департаменту фінансів.

Олег Сало доручив скерувати лист на голів районних адміністрацій щодо необхідності  посилити співпрацю з місцевими радами щодо пришвидшення процесів із затвердження бюджетів із зазначенням усіх негативних наслідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: