У Львові відкрили "Скарби Соломіїного дому" (фото)

Сьогодні, 4 лютого, в Музеї історії релігії відбулось відкриття виставки "Скарби Соломіїного дому".

Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Виставка побудована на оригінальних матеріалах фондової колекції Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові та приурочена 25-літтю цього музею.

Директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Галина Тихобаєва зазначила, що "музей є фактично ровесником нашої держави, пройшов разом з нашою державою і важкі дороги, і успіхи".

Окрім того, вона зазначила, що даний музей є єдиним музеєм музичного профілю у Львові.

круш1

Сьогодні Музей Соломії Крушельницької займає особливе місце у вітчизняному культурному просторі. Фондова збірка музею налічує близько 20 тисяч одиниць збереження.

На виставці "Скарби Соломіїного дому" експонуються понад 150 предметів з восьми фондових груп Музею. Автори виставки зробили основний експозиційний акцент на оригінальних фотографіях співачки у різних сценічних ролях.

Ще одною групою експонатів, які були представлені сьогодні, є підбірка документів, які розповідають про останні роки життя співачки: закордонний паспорт Крушельницької - громадянки Італії та дозвіл на проживання у СРСР.

Також частина виставкового простору була відведена постаті українського співака Модеста Менцинського і багатьом іншим митцям.

Знайомство із фондовою збіркою Музею Соломії Крушельницької доповнюють раритетні нотні видання та грамофонні платівки кінця ХІХ початку ХХ століть.

кркуш7 круш2 круш3 круш4 курш6

Ольга КРАСЬКО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: