Хочете грошей - проводьте вибори, - Німеччина Україні

Представник Німеччини у Європарламенті з лав Християнсько-демократичного союзу Ельмар Брок пропонує пов’язати питання надання фінансової допомоги з боку ЄС для України із поверненням країни до тексту Конституції, ухваленого 2004 року, а також проведенням виборчих реформ. Про це голова комітету з закордонних справ Європарламенту заявив в інтерв’ю німецькому виданню Neue Osnabrücker Zeitung, що вийшло друком у середу, 5 лютого.

“Повернення до Конституції 2004 року та оголошення нових виборів повинні бути умовами для надання фінансової допомоги Україні з боку ЄС”, – наголосив Брок. За його словами, це означає посилення ролі парламенту та послаблення повноважень президента. Це також має супроводжуватись реформою виборчого законодавства, пояснив європейський політик. Адже інакше, на його думку, збережуться можливості для фальсифікації результатів виборів.

Крім того, наголошує Брок, ЄС повинен продовжувати погрожувати представникам української влади персональними санкціями. “Загроза санкцій у вигляді персональної відповідальності повинна зберігатись, якщо Янукович усунеться від цього процесу”, – заявив голова комітету з закордонних справ Європарламенту в інтерв’ю німецькій газеті.

Брок також наголошує, що у тексті проекту резолюції Європейського парламенту, яка має бути ухвалена 6 лютого, міститься вимога, щоб конфлікт в Україні став предметом розгляду Ради Безпеки ООН. Крім того, розробники проекту резолюції, до яких належить і Брок, висловлюються за надання фінансової допомоги Україні для подолання країною економічних труднощів. При цьому автори проекту висувають умову проведення українською владою структурних реформ.

Deutsche Welle

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: