Громадські обговорення є важливим чинником для формування ефективного бюджету області, - Качмарик

Під час громадського обговорення проекту бюджету Львівської області на 2014 рік прозвучало немало конструктивних думок, зокрема, щодо потреби ухвалення бюджету, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначає: «Враховуючи той факт, що обласний бюджет є джерелом фінансування повернення казначейської заборгованості за 2013 рік, сума якої становить близько 61 млн. грн., то прийняття бюджету є мінімальною умовою отримання казначейських позик, зокрема, і на оплату праці. Окрім того, місцеві ради Львівщини також зацікавлені в прийнятті бюджету області, оскільки саме він передбачає співфінансування районних та місцевих бюджетів. Тому на обговоренні прозвучала пропозиція від рад відповідних рівнів про необхідність прийняття обласного бюджету».

За словами Ярослава Качмарика, в порівнянні з минулим роком, загальний ресурс бюджету зростає на більш ніж 800 млн. грн., а особливо в галузі соціального захисту, проте, не залежно від суми фінансового ресурсу, обласна рада повсякчас намагається знайти механізми для якомога ефективнішого використання коштів: «Якщо розділити близько 6,4 млрд. грн. видатків із бюджету області на чисельність жителів Львівщини, то на одну людину припадає близько 2, 6 тис. грн. Відтак, ми хочемо, щоби люди відчули, що ці кошти належать їм і доходять до них у вигляді засобів бюджетного, соціального захисту».

Окрім того, під час бюджетного обговорення громадськість озвучила цікаву пропозицію щодо необхідності поєднати фінансування з бюджетів всіх рівнів – з державного, обласного, районного та місцевих. «За умови залучення інвестиційних ресурсів, зокрема, міжнародної технічної допомоги, це дозволить не лише забезпечувати силами обласного бюджету соціальний захист, але й вносити інвестиційну складову в розвиток територій та громад Львівщини, – відмітив Ярослав Качмарик.

В підсумку громадських слухань було сформовано критичну оцінку макропоказників розвитку держави та територій.

Нагадаємо, сьогодні, 5 лютого, у Львівській обласній раді відбулось громадське обговорення бюджету Львівської області на 2014 рік за участі представників громадських організацій та об’єднань, науковців, спеціалістів органів державної виконавчої влади, депутатів місцевих та обласної рад, а також керівництва Львівської та Івано-Франківської обласної рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: