У Львові відбулась урочиста зустріч з активними учасниками ветеранського руху воїнів Афганістану

Львів соціальний. Цьогоріч 15 лютого в Україні вшановуватимуть 25-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Ця десятирічна війна залишила трагічний слід в історії України, оскільки чимало українців не вернулись на батьківщину живими, або вернулись із значними вадами здоров’я, інвалідністю. Сьогодні у Львові на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1,1 тис. осіб з числа учасників бойових дій, чи інвалідів війни в Афганістані, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

З метою вшанування у приміщенні актового залу Галицької районної адміністрації відбулась робоча зустріч начальника управління соціального захисту Львівської міськради, працівників управління з громадськими організаціями ветеранів Афганістану: Клуб ветеранів Афганістану «Беркут» Галицького району м. Львова та Львівська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану. Під час зустрічі сторони обговорили наявні потреби ветеранів, озвучили пропозиції та шляхи вирішення актуальних питань.

«Тривала афганська війна жорстоко зачепила усіх її учасників, і особливо сім’ї. Це незагоєна рана, невідступний біль. Незважаючи на пам'ять про ту війну, становище її ветеранів залишає бажати кращого. І ми у робочій дискусії повинні напрацьовувати шляхи вирішення актуальних необхідностей», - розповів голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів в Афганістані Михайло Магеровський.

Відповідно до чинного законодавства на ветеранів війни в Афганістані (інваліди війни, учасники бойових дій) поширюються гарантії, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

«Вирішувати ті чи інші питання можна тільки в діалозі. Тому ми сповідуємо філософію зворотного контактування і систематичних зустрічей із представниками громадськості, аби формувати чітке бачення стану речей і можливість вирішення ситуативних потреб. Хочу повідомити, що попри задекларовані державою соціальні зобов’язання, місто прагне вирішувати своїми можливостями ті соціальні дисбаланси, які існують сьогодні», - розповів головний спеціаліст відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Василь Трущак.

Детальна інформація про види соціальних гарантій мешканцям Львова за телефонами:

 
Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: