Виконати бюджет Львівщини на 2014 рік буде неможливо, - експерти

Експерти повідомляють про те, що проект обласного бюджету Львівщини на 2014 рік майже неможливо виконати. Показники, які закладались, не передбачали можливості політичної кризи, яка утворилась в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

До обговорення проекту обласного бюджету залучили експертів з фінансових питань.

Кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри менеджменту Львівського інституту менеджменту Віктор Борщевський виступив з пропозицією шукати позабюджетні форми фінансування, оскільки очевидним є факт того, що коштів, розписаних у держбюджеті не вистачає повністю ні в одній сфері.

Також він вважає, що потрібно мати пріоритети у фінансуванні: викидати програми, які не працюють і так далі.

Доктор економічних наук Ольга Крайник поділяє погляди свого колеги і також вважає, що економічна ситуація в Україні вкрай неблагополучна і проект бюджету не передбачає перекривання всіх витрат. На її думку, він дуже залежний від державного. Вона зазначає, що варто звернути увагу на прихований дефіцит державного бюджету. Окрім того, експерт звертає увагу на відсоток інфляції і вважає, що можуть виникнути проблеми через те, що в бюджеті закладається одне значення відсотку інфляції, а він виявляється іншим.

Цьогоріч планується економічне зростання на 3%, проте такий відсоток закладався без врахування політичної кризи в країні. Після підсумовування погляди експертів стає очевидним, що ті показники, які закладає наша влада при плануванні бюджету, абсолютно нереально виконати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: