Після Євро-2012 на Львівщині на третину скоротилось будівництво, - Качмарик (відео)

У селах Львівщини зараз є реальні проблеми з усім - з промисловістю, з сільським господарством, з транспортом та зв'язком. Ще одним негативним фактором є зупинка будівництва, яку експерт називає основним індикатором кризи. 

Про це у інтерв’ю Дивись. Інфо повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

"Якщо говорити про рівень безробіття у сільській місцевості - то за статистикою всі зайняті, оскільки кожна людина має індивідуальне підсобне господарство. У сільській місцевості люди отримують не заробітну плату, а дохід у натуральній формі і це є проблемою, адже це свідчить про те, що підприємництво як таке на селі не розвивається", - розповів Качмарик.

На думку Качмарика, покращити стан людей на селі можна сприяючи розвитку сільськогосподарських корпоративів. Спікер вважає, що єдиним виходом розвитку сільськогосподарського сектору є організоване виробництво на селі. "Але, на жаль, інвестувати у село бажаючих мало", - підсумовує експерт.

Окрім того, більшість селян, не вбачаючи доцільності у великих площах посіву, з яких потім немає куди подіти продукцію, здають земельні ділянки в оренду.

"На селі ніхто не думає про сівозміни, селекцію, а виснажують землю, аби досягти швидкого ефекту,  та сама сумна ситуація і у тваринництві", - розповідає Качмарик.

Одною з прибуткових сфер для сільських жителів постає будівництво. Однак після закінчення Євро-2012 будівничі роботи скоротились на третину. Спікер вважає це індикатором кризи.

Детальніше дивіться у відеосюжеті Дивись.Інфо:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: