Помічник держсекретаря США прибуває до Києва

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд прибуває до Києва в четвер, щоб сприяти пошуку шляхів виходу з політичної кризи в Україні.

У понеділок Вашингтон повідомив про консультації з Європейським союзом щодо можливого пакету фінансової допомоги для України.

Росія в середу попередила, що надання наступних траншів кредиту загальним обсягом 15 мільярдів доларів залежить від прихильності Києва виконанню попередніх зобов’язань президента Віктора Януковича.

Кремль запропонував значну фінансову допомогу після того, як Янукович відмовився від зближення з ЄС, щоб підтримувати хороші відносини з Росією.

Опозиційні демонстранти в Києві оголосили про плани пікетувати Верховну Раду з вимогами повернутися до положень Конституції України зразка 2004 року.

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон заявила в Києві в середу, що попереду «ще дуже багато роботи» для розв’язання кризи в Україні.

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд відвідувала Україну 10–11 грудня 2013 року. Саме в ті дні українська влада намагалася вдруге після 30 листопада в силовий спосіб розігнати київський Євромайдан.

Джерело: Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: