Садовий несправедливо роздає премії, - депутати

Предметом суперечок під час затвердження міського бюджету стало питання утвердження в проекті міського бюджету коштів на премії працівникам Львівської міської ради. Депутати вважають за необхідне перевести кошти у розмірі 2,5 млн гривень у резервний фонд замість того, щоб виплачувати їх у вигляді премій.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Першим своє незадоволення виразив голова фракції "УДАР" Анатолій Крачковський, який висунув сумніви щодо доцільності використання коштів для того, аби виплатити премії працівникам Львівської міської ради.

На противагу йому, міський голова Андрій Садовий переконаний в тому, що працівники ЛМР є професіоналами, які заслуговують на ці премії і "неправильно вилучати ці кошти".

У відповідь на цю заяву, депутат від ВО "Свобода" Любомир Мельничук попросив міського голову "не розігрувати цирк, не перекручувати і не показувати ситуацію у вигідному для нього світлі", а також звинуватив Садового у "невиконанні законів про самоврядування".

Наприкінці словесної перепалки між депутатами та міським головою, Мельничук закликав Садового "не робити крайніми депутатів, бути міським головою та сказати, в чому справжня причина" того, що мер хоче лишити ці кошти для виплат премій.

Депутат від ВО "Свобода" Лариса Василишин закликала Садового "не розбазарювати кошти" і озвучила інформацію, згідно з якою керівники Львівської міської ради отримують премії у розмірі 500%, а службовці - 5-10%. Втім, офіційних даних, які підтверджують дану заяву, депутат не навела, скерувавши міського голову взяти інформацію безпосередньо в управлінні економікою. На її переконання, премії потрібно розприділяти "рівнозначно між всіма працівниками, які блискуче виконують свою роботу".

Садовий закликав Ларису Василишин навести документи, які підтверджують її слова і показати їх журналістам, на що депутат обурилась, що такі документи можна взяти у бухгалтерії міської ради і наголосила, що це не входить у роботу депутата міської ради.

Відтак, питання про виплати премій працівникам Львівської міської ради було винесено на окреме голосування. Депутатська більшість підтримала позицію про вилучення даного питання з проекту міського бюджету та переведення коштів у резервний фонд.

Нагадаємо, раніше, за ініціативи партії "Свобода" була прийнята ухвала, згідно із якою у Львівській міській раді розмір премій не може перевищувати 300%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: