Містам Львівщини нададуть кошти для впровадження розумного енергоспоживання

Сьогодні, 7 лютого, відбулась інформаційна сесія представників Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації та Фонду Східна Європа.

На зустрічі були присутні заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, директор департаменту економічного розвитку торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Микола Довба.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

На зустрічі було презентовано програму «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини». Ідеєю даного проекту є використання біомаси для виготовлення економної електроенергії. Для міст Львівської області буде проводитись конкурс у рамках програми. За результатами конкурсу відбудеться відбір двох пілотних міст, яким, окрім фінансування у розмірі 400 тисяч, надаватиметься комплексна інформаційна та експертна підтримка. Загальний фонд конкурсу - 3 млн грн: 1,5 млн від Львівської обласної ради та 1,5 млн від Фонду Східної Європи. Тривалість програми - 3 роки.

Фонд Східної Європи має досвід співпраці з багатьма маленькими містами України, а також доходить до завершення їх проект у Дніпропетровській області, який був спрямований на скорочення викидів вуглецю в повітря.

Метою програми є стимулювання ефективного використання енергетичних ресурсів області шляхом посилення потенціалу місцевих органів влади і бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження й використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

На переконання ініціаторів проекту, такі програми повинні мати економічний, соціальний та екологічний вплив.

Варто зазначити, що ця програма є спільною ініціативою Львівської обласної ради, обласної державної адміністрації та Фонду Східна Європа. Вона буде реалізована за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) через Посольство Швеції в Україні. Конкурс є частиною комплексної програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини», що впроваджується з 1 жовтня 2013 до 30 вересня 2016 року.

Умови конкурсу:

До участі у конкурсі запрошуються міста з населенням від 10 до 100 тисяч. До заходів,  які можуть бути підтримані, належать: проведення енергоаудитів бюджетної сфери та тепломереж міста, розробка плану модернізації енергетичної інфраструктури на основі проведених енергоаудитів, надання фінансування для реалізації демонстраційного проекту у сфері енергозбереження, консультаційна підтримка, навчання та допомога у пошуку фінансових ресурсів для реалізації проектів енергозбереження. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 14 лютого.

Оголошення результатів конкурсу заплановано на 21 лютого.

Більш детальна інформація за тел (044) 200-38-24

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: