На Львівщині суд відмовився позбавляти прав учасницю Автомайдану

Сокальський районний суд на Львівщині закрив провадження в адміністративній справі про позбавлення водійських прав учасниці Автомайдану до Межигір’я, львів’янки Мирослави Товкало.

Про це 7 лютого у коментарі IA ZIK повідомила сама Мирослава Товкало.

Як повідомила львів’янка, 29 грудня вона разом із родичами взяла участь в Автомайдані на Межигір’я.

«У нас теж був рапорт, підписаний працівником ДАІ Рогачем, про те що о 12.30 год. ми нібито не зупинилися на вимогу ДАІ. Хоча в цей час ми, як і отець Демид (інший учасник Автомайдану – ZIK), стояли на Європейській площі, молилися, після того заспівали гімн і слухали лідерів, які виступали. Після виступу Дмитра Булатова ми вирушили машиною до Межигір’я», – повідомила М.Товкало.

«Насправді ми б зупинилися, якби на зупиняли. Там справді було дуже багато даішників, стояли кожні 500 метрів, але жоден нас, як і більшість учасників Автомайдану, не зупиняв.

В село Нові Петрівці ми не заїжджали, тому що там був величезний корок, стояли два ряди машин, технічно заїхати туди не можливо було. Ми зупинилися на узбіччі і ще десь 4 кілометри йшли пішки до Нових Петрівців з прапорами», – зазначила львів’янка.

М.Товкало розповіла, що адміністративну справу щодо неї розглядав Сокальський районний суд, оскільки автомобіль зареєстрований в Сокалі.

«14 січня було винесено рішення на нашу користь. Сокальська прокуратура подала апеляцію, однак апеляційний суд Львівщини 5 лютого залишив рішення суду першої інстанції без змін. Тому ми розуміємо, що чесні судді ще є у Львівській області», – додала львів’янка.

Як повідомляла IA ZIK, Франківський районний суд м. Львова повернув на доопрацювання в ДАІ адміністративні матеріали щодо священика УГКЦ, учасника Автомайдану о. Михайла Демида.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Козюренко на засіданні сьогодні, 7 лютого, передає кореспондент ІА ZIK.

Суд повернув адміністративні матеріали в ДАІ на доопрацювання, оскільки, як зазначається у рішенні суду, адміністративний протокол про порушення правил дорожнього руху складений з порушеннями – за відсутності особи, щодо якої він складений, без належного повідомлення людини про час і місце його складання. Також у документі не вказано, хто саме перебував за кермом автомобіля у момент вчинення порушення.

Як пояснив суддя Козюренко, суд вирішив, що немає достатніх підстав для прийняття рішення по суті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: