У Львові створили ще один дитячий будинок сімейного типу

Сьогодні рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради було створено ще один дитячий будинок сімейного типу. ДБСТ створено на вул. Тракт Глинянський. Підґрунтям для цього рішення став протокол міжвідомчої комісії з підтримки сімейних форм опіки, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«На виховання у цей дитячий будинок сімейного типу передано трьох рідних між собою дітей-сиріт: двох хлопців 17 та 15 років, і дівчину 16 років, а також двох дітей позбавлених батьківського піклування: дівчинку 14 років та хлопчика 11 років. Вони теж є між собою рідними.

Взагалі, слід наголосити, що в Дитячі будинки сімейного типу влаштовують в основному діти родинних груп, тобто рідні між собою брати та сестри, яких не беруть в прийомну сім’ю чи тим більше під опіку чи піклування, бо багато дітей. Мета цього - з’єднати до купи братів і сестер – великі родинні групи, щоб вони разом росли до повноліття мінімум, а якщо будуть навчатись у вищих чи професійно-технічних закладах до 23 років, або до закінчення навчального закладу. В ДБСТ може одночасно проживати 10 дітей + двоє батьків вихователів.

Наразі у Львові є один Дитячий будинок сімейного типу на Сихові. Там знаходиться 10 дітей, з них 8 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, і двоє рідних дітей, один з цих рідних дітей - це усиновлена дитина. І ось сьогодні ми створили ще один такий будинок», - розповів начальник відділу у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

Нагадаємо, відповідно до ухвали ЛМР від 23.09.2013 року № 2665 «Про придбання житла для створення ДБСТ» територіальною громадою Львова в особі Львівської міської ради було придбано житловий будинок на вул. Тракт Глинянський. Загальна площа будинку, який складається з шести кімнат та кухні становить 268,2 кв.м., житлова площа становить 107,8 кв.м. Будівля складається з 2-х поверхів та півпідвалу з гаражем. Проща прибудинкової території становить 534,6 кв. м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: