В Україні з’явився новий політичний гравець - "Солідарність" Порошенка, - соціолог

У разі проведення найближчим часом парламентських виборів до Верховної Ради пройшли б шість партій, свідчать дані спільного соціологічного дослідження Центру "Социс" та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Результати були представлені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Згідно з опитуванням, у виборах мають намір точно, або, швидше за все мають намір взяти участь 80% виборців.

Серед них за Партію регіонів готові проголосувати 29,2% опитаних, партію "УДАР" - 23,4% , ВО "Батьківщина" - 21,4% , партію "Солідарність" (лідер Петро Порошенко) - 9,8%, Комуністичну партію Україна - 5,8% , ВО "Свобода" - 5,6%.

Не долають 5% - бар'єр і не проходять до парламенту Радикальна партія Олега Ляшка - 1,1% , партія "Український вибір" ( лідер Віктор Медведчук) - 0,8%. За іншу партію проголосували б 2,7%.

Загалом серед усіх опитаних, зокрема і тих, що не визначилися зі своєю участю у виборах, за Партію регіонів проголосували б 21,9% опитаних, партію "УДАР" - 17,0%, ВО "Батьківщина" - 15,6%, партію "Солідарність" - 7,5%, КПУ - 4,6%, ВО "Свобода"- 4,0% , Радикальну партію - 0,9%, партію "Український вибір" - 0,7%.

За іншу партію проголосували б 2,1%, не визначились з вибором - 25,9%.

Виконавчий директор Центру "Социс" Олександр Стегній зазначив, що про партії "Солідарність" знають небагато виборців, але коли в анкеті при проведенні опитування лідером цієї партії зазначається П.Порошенко, вона набирає рейтинг майже 10%.

"Це нова якісна тенденція, тобто з'явився новий політичний гравець, нова політична сила", - констатував соціолог.

Дослідження проведено з 24 січня до 1 лютого на території всієї України. Загалом було опитано 2,4 тис респондентів, похибка вибірки становить 2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: