Львівський «замовний вбивця» сяде на 15 років

Виконавець замовних вбивств у Львові, обвинувачений у замаху на львівського підприємця Ігоря Дідуха і причетний до виконання 20 інших замовних вбивств, засуджений до 15 років позбавлення волі.
Про це повідомляє Коммерсант-Україна.
Наприкінці минулого тижня колегія суддів Франківського районного суду Львова засудила до 15 років позбавлення волі Зиновія Калитовського, відомого в кримінальних колах як Вова Морда. Він звинувачується в замаху на львівського підприємця Володимира Дідуха.
Так, замах на підприємця відбувся 24 серпня 2012 року в центрі Львова. Автомобіль, в якому він перебував, був розстріляний. В результаті водій В. Дідуха помер на місці, підприємець отримав численні поранення.
За фактом події було порушено кримінальну справу за ст. 15 і ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство", передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років).
Були затримані два кілери, один з них під час операції застрелився.
Як з'ясувалося, другий кілер - 53-річний Зіновій Калитовський - більше 20 років перебував у розшуку. Останні десять років він жив на дачі неподалік від Львова. Злочинець представлявся сусідам військовим прокурором і показував посвідчення. На ділі ж він виконував замовні вбивства, «працюючи лише по кримінальних авторитетах».
"Під час обшуку у нього на дачі виявили цілий арсенал зброї, більше восьми тисяч патронів різного калібру, кулемети, автомати Калашникова", - уточнив Начальник УБОЗ МВС у Львівській області Василь Телиця.
У слідства є дані, що Зіновій Калитовський причетний до виконання ще 20 замовних вбивств. Зараз засуджений перебуває в Лук'янівському СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: