Парубій підписав документ про основи організації самооборони Майдану (документ)

У вівторок, 11 лютого, народний депутат («Батьківщина»), керівник самооборони Майдану, Андрій Парубій підписав наказ «Про основи організації Самооборони Майдану». Про це повідомляється на офіційній сторінці самооборони Майдану в Facebook.

«Самооборона Майдану» є всеукраїнським надпартійним громадським рухом, який ставить перед собою наступні завдання: 1) зберегти суверенітет і єдність України; 2) відстояти європейський вибір України; 3) захистити права і свободи громадян; 4) чинити опір чинному злочинному режиму до повного його усунення», – йдеться в наказі.

Також документ визначає самооборону як «добровільне громадське формування, яке діє на основі самоорганізації, громадянської солідарності та координації діяльності структур різного рівня». «Самооборона Майдану» координує свої дії виключно з Штабом національного опору на центральному рівні», – також ідеться в документі.

Наказ перераховує основні функції самооборони і визначає його структурну організацію.

«Дотримання основних положень «Самооборони Майдану» є обов'язковим для всіх учасників. Умисне їх порушення карається виключенням з «Самооборони Майдану», – йдеться в документі.

Як повідомляв НБН, 10 лютого Партія регіонів оприлюднила офіційну заяву про те, що «майданівські вожді» загралися «у війнушку» і на недільному Народному віче в Києві приступили до поширення не передбачених законом воєнізованих формувань – «самооборони Майдану» – на територію всієї України.

При цьому регіонали додали, що «керувати процесом «самооборонізаціі» всієї України доручено коменданту майдану, відомому радикалу від опозиції Парубію».

документ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: